Apple må tillverka fantastiska och ibland inte fullt så fantastiska produkter (vi tittar på dig, butterfly keyboard). Även deras mer fantastiska produkter, som Macbook Air, har dock också mindre fantastiska sidor. Som det här med usb-portar. Du får två stycken usb-c-portar att leka med. Vilket innebär att alla dina nya tillbehör i bästa fall har två portar att leka med. Om du laddar datorn har du bara en. Kommer du ihåg den där usb-drivna muggladdaren du köpte mitt i natten efter en blöt kväll på krogen? Den har usb-a och samlar nu damm bland alla dina övriga usb-prylar.

Betyg 3,5 av 5

Omdöme

Gott om portar, möjlighet att ladda och ett hiskeligt högt pris summerar Corsairs usb-hubb i en mening.

Positivt

  • Laddare följer med
  • Lång usb-sladd
  • Gott om portar

Negativt

  • Dyr!
  • Plastig
Har du en Imac med M1 har du fler usb-c-portar, men ingen usb-a. Ni förstår vart jag är på väg, va? En usb-hubb är ett måste idag. Även pc-tillverkare går nu över till usb-c, fast de brukar inkludera en legacy-port, vilket gör en hubb relevant även för de som använder pc.

Laddare och sladd, tack för det! 

Corsair USB100 är en rymdgråfärgad historia tillverkad i plastigsate plast som löser dina problem, oavsett vilken plattform du använder. Den har tre usb-c som kan skyffla data med fem Gb/s och fyra lika snabba usb-a-portar.

Corsair usb100

Du kan också ladda datorn genom den. I lådan följer det med en laddare som kan leverera 65 watt och hubben har två dedikerade portar, en av varje sort, för laddning. Mer i lådan är en usb-c-kabel som faktiskt är en meter lång. Det tackar vi för! Oftast skickar tillverkare med en sladd som är i kortaste laget.

Det enda negativa vi har säga om den här är priset. Över 1 000 kronor för en usb-hubb är en himla massa pengar, framför allt när det finns billiga alternativ som Ugreens hubb med sex portar för mindre än halva priset. Vi antar att du helt enkelt betalar en del för varumärket, Corsair är trots allt förknippat med kvalitet.

Specifikationer

Tillverkare: Corsair
Antal portar: 7+1 (laddning)
Övrigt: Laddare ingår
Pris: Kostar 1 104 kronor hos Amazon Sverige

Betyg 3,5 av 5