Testad produkt: Satechi Slim X1 Bluetooth
Pris: Kostar 695 kronor hos Amazon Sverige

Jo, till och med Steve Jobs sa att Apple vs Windows inte är ett nollsummespel. Vi ska verkligen inte hacka på Windows, fast det har ett gränssnitt som uppmuntrar till sjukanmälan, skolk, och förtidspensionering – allt för att slippa arbeta med det. Vi kommer att testa det tillsammans med en Mac. Dessutom är det optimerat för just Mac, men det finns en Ctrl- och Alt-tangent.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Ett smidigt tangentbord som gör vad det ska och lite till. Vi gillar att det är bakbelyst samt att du kan koppla det till tre stycken enheter. Om du känner för det kan du ansluta det till en pc, men vissa funktionstangenter kanske inte fungerar. Synd att det inte har Touch ID, men vi tippar på att det är en funktion Apple inte släpper ifrån sig.

Positivt

  • Kommer ihåg tre enheter
  • Bakbelyst
  • Skön skrivkänsla

Negativt

  • Saknar Touch ID
Väl ur sin låda kan vi notera att det liknar Apples tangentbord som följer med Imac M1. Det är dock 0,5 centimeter bredare och saknar Touch ID. Innan ni slutar att läsa och rage-stänger browser-fönstret kan vi berätta att det har ett par andra ess i rockärmen.
Satechi Slim X1 Bluetooth

Som att det är bakbelyst, något som vi gillar. Det går att ställa in önskad ljusstyrka i tio steg med dedikerade funktionstangenter. Om du har högsta ljusstyrka får du ungefär åtta timmars batteritid. Om du skulle lämna datorn kommer tangentbordet att automatiskt sänka ljusstyrkan efter en minut för att sedan stängas av helt efter tre minuter. Batteriet laddas via usb-c och har en standby-tid på 13 dagar.

Givetvis finns även tangenter för medieuppspelning, höja respektive sänka ljudet, mata ut usb-enheter, öka eller sänka ljusstyrkan på skärmen och mer.

Kommer ihåg tre bluetooth-enheter

Det går också att koppla in tangentbordet till tre olika enheter via bluetooth. Då tangentbordet är lätt och enkelt slinker ned i en väska kan det också vara din Ipads bästa vän. Bäst av allt är det finns knappar för varje bluetooth-enhet. Du kan ha datorn på en knapp, Ipad på en tredje och någonting annat på den tredje. På så vis slipper du koppla ifrån bluetooth när du exemplevis vill sitta med din Ipad.

Tangentbordet är nordiskt med alla bokstäverna som det medför. Slaglängden är också bra, likaså fjädringen när du skriver. Vi placerar skrivkänslan väldigt nära Apples Magic Keyboard.

Satechi Slim X1 Bluetooth

Satechi Slim X1 Bluetooth är kompatibelt med 2020 iMac, 2020 Macbook Pro, 2020 Macbook Air, 2020 Ipad Pro/Air, 2012 samt nyare Mac-enheter och alla Iphone från 11-serien upp till dagens Iphone 13.

Specifikationer

Modell: Slim X1 Bluetooth
Tillverkare: Satechi
Storlek: 28,3 x 11,43 x 0,99 cm
Vikt: 510 gram
Anslutning: Bluetooth, kommer ihåg tre enheter
Pris: Kostar 695 kronor hos Amazon Sverige

Betyg: 4 av 5