Apples grejer har alltid varit snygga. Kanske inte funktionella (vi tittar på dig, puckmusen), men estetiskt tilltalande. Som tur är följer tillverkarna av tillbehör samma filosofi. Har du en pc eller Android-telefon spelar det ingen roll hur tillbehör ser ut så länge de kan säga ”öhhh, öppet vinner!”. Vi Apple-användare vet att snygga produkter kräva dito tillbehör. Efter att ha kastat in denna brandfackla i Android-lägret ska vi titta närmare på Alogics Mag Speed 3-in-1 Wireless 15W Charging Station.

Betyg 4,5 av 5

Omdöme

Den är stilfull, platsar lika bra på skrivbordet som nattduksbordet, laddar tre grejer samtidigt. Trådlöst. Vad mer kan du egentligen begära? Alogic laddställ är snudd på det bästa sedan någon kom på att det går att ha räksallad i en tunnbrödsrulle.

Positivt

  • Trådlös laddning för tre produkter
  • Snygg
  • Stabil konstruktion

Negativt

  • Ingen laddare
  • Kan inte ladda Iphone med 15w

Stabila grejer

Stället är till ytan ungefär lika stort som en Ipad Mini. Det består av en bottenplatta med pinne som har en magnet i ena änden, samt en mindre magnet direkt fäst på bottenplattan. Under den längre pinnen finns en diskret nedsänkt yta. Det hela är enkelt: på pinnen fäster du din Iphone. Och det är en rejäl magnet som grabbar tag i din telefon. Det finns ingen risk att den glider av. I nedsänkningen under pinnen placeras ditt Airpods Pro-etui och den återstående magneten är för din Apple Watch.

Alogic

Dina ”I”-produkter sitter säkert och laddas sedan trådlöst. Alogics Mag Speed 3-in-1 Wireless 15W Charging Station har som namnet alluderar stöd för 15 watts laddning, men det gäller dessvärre inte Iphone, utan bara Android-telefoner med stöd för detta. Av anledningar är inte Alogics Mag Speed 3-in-1 mfi-certifierad (Made For Iphone). En diskret led-lampa upplyser dig om när dina grejer är laddade.

Handsfree om du vill

Om du har laddstället på ditt skrivbord går det alldeles utmärkt att använda det som stativ, om du exempelvis vill använda Facetime, Skype eller Zoom, så du slipper hålla i telefonen. Och den laddas under tiden. I paketet medföljer dock ingen laddare, däremot får du med en usb-a till usb-c-sladd. Laddaren är kompatibel med Iphone 12/13, Airpods-fodral med stöd för trådlös laddning samt alla Apple Watch-modeller.

MacWorld rekommenderar

På det stora hela finns det inte mycket att klaga på. Ska vi vara petiga är väl avsaknaden av en laddare det enda vi kommer på. Den här laddningsstationen är perfekt för dig som är djupt rotad – och således en lycklig människa – i Apples ekosystem. Och visst fungerar den även med Android-telefoner!

Specifikationer

Modell: Mag Speed 3-in-1 Wireless 15W Charging Station
Tillverkare: Alogics
Storlek: 126 x 198 x 128 mm
Vikt: 500 gram
Pris: Kostar från 1299 kronor på Prisjakt

Betyg 4,5 av 5