Vi har tidigare testat Apples Magic Keyboard till Ipad Pro 11. Ett tangentbord som vi gillade på flera vis, men som led av dess storlek. Hur man än vänder och vrider på saker och ting, är ett tangentbord för en 10-tums surfplatta litet. Men, hur är det då om du skulle använda ett tangentbord till Apples största Ipad, Pro-modellen på 12,9 tum? Läs vidare och du kommer att få reda på det.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Brydge 12.9 Max+ levererar en snudd på datorlik upplevelse med Ipad Pro 12,9. Det stora tangentbordet är skönt att skriva på och den stora styrplattan gör att det ibland känns som om det är en Macbook av valfri modell vi arbetar på. En Smart Connector och det hade fått full pott!

Positivt

  • Styrplattan
  • Bra stuns i tangenterna
  • Lång batteritid
  • Bakbelysta tangenter

Negativt

  • Saknar Smart Connector
  • Aningen tungt
Brydge 12.9 Max+ är ett respektingivande tangentbord i färgen rymgrått. Det första som slår oss är den rejält tilltagna styrplattan, som är nästan lika stor som styrplattan på den nya Macbook Pro-datorerna, den här mäter 140 x 85 millimeter. Själva tangentbordet påminner mer om det som senare ersattes av det horribla butterfly-tangentbordet. Det är således rejäla tangenter med bra stuns. Faktum är om du går från en bärbar M1-Mac, så kommer du att haja till över motståndet och slaglängden. Men det är vanesak och inte nödvändigtvis något som är dåligt.

Liknar tangentbordet på Macbook Air

Tangentbordet är mer eller mindre lika stort som det du hittar på en Macbook Air, faktum är att när Ipad är uppfälld i tangentbordet, så är det enkelt att ta fel på den och en Air! De är kusligt lika varandra. Tack vare storleken finns ovanför sifferraden ett gäng funktionstangenter. Du kan exempelvis låsa Ipad med en tangent, höja och sänka skärmens ljusstyrka, mediespelarknappar, volym samt kontroll för att aktivera eller justera belysningen i tangentbordet. Styrplattan är minst lika bra som den du hittar på Apples datorer. Alla gester som du är van vid att använda går att använda här.

Brydge 12.9 Max+
Samma mamma? Det är enkelt att ta miste på vad som är dator och vad som är Ipad (till vänster).

Till skillnad från Apples tangentbord använder sig inte Brydge av Smart Connector, istället förlitar de sig på hederlig (eller ohederlig, beroende på vem du frågar) bluetooth. Det finns en dedikerad bluetooth-knapp på tangentbordet, vilket gjorde parkopplingen smidig. Dessvärre saknar Brydge en passthrough-usb-port, som hade möjliggjort parallell laddning med exempelvis en Iphone.

På det hela taget är det här ett mycket bra tangentbord. Tangenterna är fullstora, inklusive å, ä och ö, vilket gör att du sällan sätter fingret fel. Batteritiden ska enligt tillverkaren räcka upp till tre månader på en laddning. När du fäller ihop tangentbordet får du ett skal som skyddar din Ipad.

Brydge 12.9 Max+
Samtliga tangenter är fullstora och har bakbelysning.

Vikten är viktig

De enda nackdelarna vi ser med det här konceptet är vikten. I och med att tangentbordet har ett eget batteri ökar vikten, Brydge väger 970 gram, lägg till detta en Ipad Pro som väger dryga 700 gram och du har mer att kånka på än exempelvis en Macbook Air.

Upplevelsen att använda Brydge 12.9 Max till IPad Pro 12,9 är ändå en positiv sådan, och vi kan varmt rekommendera det om du är ute efter ett tangentbord till din Ipad Pro.

Specifikationer

Modell: 12.9 Max+
Tillverkare: Brydge
Kompatibilitet: Ipad Pro 12,9 tum (3:e, 4:e och 5:egenerationen)
Vikt: 970 gram
Pris: Kostar från 2 900 kronor på Prisjakt

Betyg: 4 av 5