Enligt taiwanesisk press har Apples underleverantörer skruvat ner produktionstakten för de nuvarande modeller av Macbook Pro, detta i syfte att bereda plats för de uppgraderade modellerna på 14 och 16 tum som kan komma att presenteras på ett eventuellt oktoberevent.

Det stora dragplåstret väntas bli M2 Pro och M2 Max, två nya chipp som tros vara betydligt mer kraftfulla än M1- och M2-chippen som används i de nuvarande modellerna.

Vad gäller andra tänkbara nyheter ryktas det bland annat om en uppgradering från hdmi 2.0 till hdmi 2.1, något som skulle ge stöd för externa 4k-skärmar på 120 hertz.

En annan möjlig nyhet är stöd för Wifi 6E, den senaste standarden för trådlösa nätverk som gör det möjligt att använda 6-gigahertzbandet vid sidan av 2,4 och 5 gigahertz.

Det finns även förhoppningar om att Apple gör det möjligt att koppla upp sig via 5g-nätet, något som många användare skulle uppskatta.

Proffsfotografer vill å sin sida se stöd för sd-kort av typen UHS-III, något som förutsätter en uppgradering av den inbyggda kortläsaren.

I övrigt kan vi förhoppningsvis se fram emot längre batteritid, men hur det blir med den saken återstår att se.