Testad produkt: Hama Spotlight Foldup 102
Pris: Kostar 450 kronor hos Amazon Sverige

Det här en sådan där grej som du inte visste att du behövde förrän du skaffade en. Hama Spotlight Foldup 102 är ett ringlampa avsedd för dig som ämnar vlogga eller skapa innehåll för exempelvis Youtube, Tiktok eller Twitch. Det är också en synnerligt bra lampa för dig som i dessa tider är förpassat till hemmet medan ditt social liv är förpassat till videkonferenser.

Betyg 3,5 av 5

Omdöme

Vill du leka med att skapa innehåll eller bara vill att ditt ansikte syns bättre när du har en videokonferens, då är Foldup 102 för dig. En enkel konstruktion som är lika enkel att förstå sig på. Montera din Iphone i den och låt kreativiteten och pratet flöda.

Positivt

  • Enkelt handhavande
  • Helt okej ljus
  • Enkelt att montera
  • Priset

Negativt

  • Ranglig när du drar ut den maximalt
Hama Spotlight Foldup 102 domineras av en ringlampa, som har en diameter på 26,5 centimeter. Ringen är placerad på ett stativ som går att ställa in på höjden. Konstruktionen är i plast, förutom vissa delar, som en liten ledkula som låter dig justera telefonen.
Ringlampa

Apropå telefonen, den kläms fast i enkel hållare placerad mitt i ringen. Någon montering är det inte fråga om, du pluggar in den i en usb-port och knäpper på den. Varde ljus, liksom. Vi gillar att den drivs via usb, det innebär att du kan ta med den vart du vill. Tillsammans med en rejäl powerbank kan du driva den här lampan i timmar. Perfekt om du vill live-streama utomhus på kvällen.

Kallt och varmt

Lampan har tre olika färglägen: normalt, varmt och kallt. För dig som vill veta är färgtemperaturen 3000/4500/6000 K. Ljusstyrkan i respektive läge går också att justera med hjälp av en kontakt, där du även väljer vilket ljustyp du vill ha. Blir det någon skillnad? Jo, faktiskt. Det är markant skillnad på det kalla och varma ljuset, medan normalt ljus hamnar mittemellan - och det är väl tanken.

Ringlampa
Från vänster till höger: varmt, kallt och normalt ljus.

Stativet går att justera från 26,5 centimeters höjd upp till 111,5 centimeter. Det ska sägas att när det är utdraget till max svajar det betänkligt. En tyngd i botten och mer robust material än plast hade varit på sin plats.

Till allt detta hör en liten bluetooth-bricka. Parkoppla den med telefonen och du kan använda den för att ta bilder, om selfies är din grej.

Ringlampa
Med "fjärren" parkopplad till telefonen via bluetooth kan du ta selfies.

Hama Spotlight Foldup 102 är ingenting för proffsen, något som Hama inte heller påstår. Det här är en kul grej för dig som gärna vill testa att skapa innehåll på Tiktok eller live-streama när du gejmar på Discord. Och den fungerar alldeles utmärkt om du är ute efter att kunna synas i all din prakt på nästa videokonferens.

Specifikationer

Tillverkare: Hama
Modell: Spotlight Foldup 102
Ringlampa: 26,5 cm
Färgtemperatur: 3000 / 4500 / 6000 K
Pris: Kostar 450 kronor hos Amazon Sverige

Betyg 3,5 av 5