Sverige har några av världens mest talangfulla och kreativa app- och spelutvecklare. Som en del av Apples satsning på att stötta talangfulla utvecklare kommer de att snart välkomna den 59:e svenska utvecklaren till sitt App Store Foundations Program, samtidigt som Apple utökar programmet till 29 länder runt om i Europa.

Senaste tillskottet är dock aningen oväntat, istället för en hip indiespelstudio är det app-utvecklaren Teoriappar Sverige, vars app Ta Körkort fått dem på kartan och i programmet.

Ta körkort

”Den talang och kreativitet som svenska apputvecklare besitter är något vi väldigt gärna stöttar”, säger Christopher Moser, Senior Director of App Store i Europa. ”Genom att välkomna vår 59:e svenska utvecklare till App Store Foundations Program, förstärker vi vår satsning på att arbeta tätt tillsammans med utvecklare som bygger spännande appar”

Apples App Store Foundations Program lanserades 2018 och ger utvecklare stöd för att de ska kunna skapa bättre appar.

Tidigare deltagare är utvecklaren Strömming, vars app Planta hjälper användare att identifiera och sköta växter, vars app laddats ned 3,5 miljoner gånger. Spelet Grand Mountain Adventure, från utvecklaren Toppluva, har hyllats av användarna för sin grafik och rendering av utförsåkning.

Sebastian Sehr, Toppluvas VD och medgrundare, säger att App Store Foundations Program ”hjälpte oss att skapa relationer inom skidindustrin, och den direkta tillgången till App Store-teamets expertis har verkligen varit till stor hjälp”.

I dagsläget finns det 1,8 miljoner appar i App Store.