Apple har i flera år gjort olika bildresurser tillgängliga för utvecklare. Nyligen lade företaget upp frilagda bilder på alla sina produkter. De gör det enkelt att visa hur en app eller ett program ser ut på en viss enhet, eller bara göra snyggare bilder till marknadsföring än rena skärmdumpar.

Tidigare har både dessa och andra bilder delats enbart i Photoshop-format, men nu har Apple börjat göra dem mer lättillgängliga för nya utvecklare och andra som varken har Photoshop eller ett annat program som kan läsa det formatet. Produktbilderna finns nämligen nu även i png-format.

Mike Stern, Apples ”developer design evangelist”, tillkännagav nyheten på Twitter och skriver att företaget även ska göra fler bildresurser tillgängliga i png-format så snart som möjligt.

Till skillnad från .psd-formatet har png inte stöd för lager, så utvecklare som vill ta fram eget bildmaterial måste fortfarande använda ett program som kan spara i ett format som stödjer det för att kunna göra ändringar i filerna allt eftersom appen de jobbar på utvecklas.