I slutet av 2020 lämnade Jay Freeman, även känd som Saurik, in en stämningsansökan mot Apple vid distriktsdomstolen i Norra Kalifornien.

Jay Freeman är skaparen av alternativa appbutiken Cydia som under jailbreakandets storhetstid drog in mångmiljonbelopp från användare som ville ha appar som inte tilläts på App Store. I stämningsansökan anklagade han Apple för konkurrensbrott och kallade App Store ett olagligt monopol.

Nu har domaren i fallet, Yvonne Gonzalez Rogers (som även dömde i Apples strid mot Epic), godkänt en begäran från Apple att ogilla stämningen, rapporterar Macrumors. Men allt hopp är inte ute för Jay Freeman – han har nu till 19 januari på sig att skicka in en modifierad klagan. Gör han det har Apple i sin tur till 2 februari på sig att svara.

Jailbreaking var populärt under Iphones första år innan Apple dels öppnade systemet för många av de funktioner som tidigare krävde att användare jailbreakade, och dels täppte säkerhetsbrister i IOS tills det har blivit för krångligt för de flesta.