Betyg 3,5 av 5

Omdöme

Snygg och kraftfull app som låter dig göra än mer med dina inlästa dokument än vad Iphone kan gör med Anteckningar. Skanna, sortera, notera, räkna…det finns mycket den här appen klarar av. Priset är dock reltivt högt.

Titt som tätt händer det att du behöver skanna in ett dokument, ett kvitto eller vad det nu kan vara. Iphone klarar av detta utan större problem med den inbyggda appen Anteckningar. Eller gör den verkligen det?

Positivt

  • Många funktioner
  • Säkerhet
  • Kan räkna föremål och algebra

Negativt

  • Rörigt gränssnitt
  • Relativt dyr
  • Mycket går redan att göra med Iphones inbyggda appar
Testad produkt: Iscanner
Pris: Gratis i App Store (vissa tjänster kräver prenumeration).

Iscanner kan göra allt som du kan göra i anteckningar och lite till. Eller till och med en hel del till. Standardfunktioner som att upptäcka kanter klarar programmet av utan problem. Vad det kan göra är att låta dig lägga till din signatur till dokument som du läst in. Det finns flera olika möjligheter att dela inlästa dokument, du kan sedan skicka eller spara dem som jpeg, text eller pdf. En annan fiffig funktion är att du kan skanna texten i ett dokument och sedan dela den via Airdrop (om du kan få Airdrop att fungera det vill säga…) och sedan skicka den till din dator, Ipad eller någon annan användare.

En mer spännande funktion är att du kan skanna in matematiska formler som appen sedan löser åt dig, den klarar till och med ekvationer.

Iscanner
Jodå, Iscanner räknar rätt. Och den grejar ekvationer!

Kan räkna föremål

Och om vi fortsätter på temat spännande funktioner, den här appen kan även räkna föremål. Ju mer symmetriska desto bättre blir resultatet. Vi strödde ut en handfull mandlar, som är oregelbundet formade, och den missade antalet med bara några stycken. När du ska räkna föremål måste du ta en bild av dessa och sedan markera ett av föremålen för att Iskanner ska kunna räkna dem. Som sagt, det är inte alltid den räknar rätt, men den kan om inte annat ge dig en bra uppskattning över hur många objekt det är.

Iscanner
Appen kan räkna samt även komprimera filer innan de delas med andra.

Iscanner går även att integrera med Siri. Om du har en qr-kod som ska skannas säger du bara, Siri, skanna qr-koden.

Fokus på säkerhet

Roliga funktioner i all ära, men vad Iskanner tar på fullaste allvar är säkerhet. Om du vill kan du antingen skydda dina inlästa dokument med Face ID eller en pin-kod. Dokumenten lagras dessutom på telefonen, inte i något skumt tredjeplats moln.

Det finns också omfattande redigeringsmöjligheter. Det går att justera färgnivåer, exponering och kontrast. Iskanner rätar också ut eventuella skrynklor, exempelvis ett kvitto som du knölat ned i plånboken.

Iscanner
När du skannar in kvitton kan du enkelt snygga till eventuella skrynklor.

Allt som allt är det onekligen en fiffig app. Däremot är gränssnittet rörigt och inte alltid helt självklart, det är väl våndan av alla funktioner som finns, men efter tag är flyter det på bra. Dessvärre kräver appen en prenumeration för att låsa upp alla funktioner. En månad kostar 109 kronor, men du kan köpa en ettårsprenumeration för dryga 200 kronor. Å andra sidan får du en otroligt kompetent app som kan hantera såväl dina kvitton som ekvationer.

Specifikationer:
Pris: Gratis i App Store (kräver prenumeration).
Prenumeration: 109 kronor månaden eller 218 kronor per år i App Store
Systemkrav: Iphone: IOS 13.0 eller senare. Ipad: IpadOS 13.0 eller senare.

Betyg 3,5 av 5