Uppdatering (2022-01-03):

Enligt ett nyhetsbrev från Bloombergs Apple-expert Mark Gurman kommer vi att få se en billigare version av Pro Display XDR senare i år.

Den nya modellen kommer kosta ungefär hälften så mycket som Pro Display XDR, vilket innebär ett förväntat pris på strax under 30 000 kronor.

Bortsett från att den maximala ljusstyrkan sägs vara lägre är det i skrivande stund oklart vad som kommer skilja den nya bildskärmen från den nuvarande modellen.

I sammanhanget kan nämnas att det även ryktas om en direkt uppföljare till Pro Display XDR. Denna ska enligt uppgift ha stöd för Promotion och vara utrustad med ett Apple-chipp, något som skulle öppna upp för ett antal smarta funktioner.

Tidigare (2021-12-18):

För den som vill ha en skärm från Apple kan det snart finnas fler alternativ än den tokdyra Pro Display XDR att välja på.

Nu kommer nya uppgifter från den ofta citerade och ofta trovärdiga Twitter-profilen Dylandkt, som hävdar att LG just nu utvecklar två nya skärmar som har samma specifikationer som dagens Imac 24 tum, samt kommande Imac 27 tum.

Dylandkt hävdar att detta rör sig om skärmar som kommer säljas som en fristående, Apple-märkt skärm. Det bör dock tilläggas att detta också skulle kunna röra sig om nya Imac-modeller, även om Dylandkt inte tror det.

En 24-tumsvariant av denna skärm ska enligt uppgifterna varken få mini-led-belysning eller 120 Hz Promotion-teknik. Det får däremot 27-tummaren.