Reddit-användaren ”heyyoudvd”, eller Dave B som han kallar sig på Medium, har skrivit ett intressant inlägg om hur han mejlade Apples vd Tim Cook – och fick svar.

Dave B har skrivit kritiska artiklar och kommenterar om Apple Music i flera år, bland annat flera populära artiklar på Medium, och mejlet han skickade till Tim Cook var en lång sammanfattning av all sin kritik mot appen.

Kritiken handlar kortfattat om att Musik försöker vara ett mellanting mellan en app för användare som vill organisera, söka bland och filtrera i stora musikbibliotek och en app för de som vill få smarta rekommendationer utifrån vad de gillar, men misslyckas. Appen är varken lika bra för den föregående gruppen som Itunes var eller lika bra som Spotify är för den senare gruppen.

Till sin förvåning fick Dave B ett mejl från en av Tim Cooks assistenter som ville ordna ett samtal om mejlet och hans kritik. Under telefonsamtalet ett par dagar senare sa hon att Tim Cook själv hade läst mejlet och hade vidarebefordrat det direkt till grupperna som utvecklar Apple Music och Musik-appen, någon som händer så sällan att hon själv inte hade varit med om det tidigare.

Assistenten kunde av naturliga skäl inte lova något, men sade att Apple tar kritiken på allvar och kan komma att införa några av de förändringar Dave B föreslog i sitt mejl.

Inlägget har inte styrkts av några bevis och Dave B skriver själv att det är upp till läsarna att tro på berättelsen eller inte, men det är inte första gången mejl till Apples vd har fått svar och vi har hört tidigare om personer som blivit mejlade eller uppringda.