När du använder dina Airpods dagligen kommer de med tiden att fyllas av avlagringar från din kropp. Närmare bestämt öronvax. När du sätter tillbaka hörlurarna i sitt laddningsetui kan vaxet hamna på sensorerna i fodralet med följd att de inte får kontakt med dina hörlurar och därmed inte kan ladda.

Det här är lätt ordnat!

1. Köp servetter som innehåller 70 procent isopropylalkohol. De finns bland annat på apoteket, där de kostar dryga 20 kronor.

Isopropyl

2. Börja med att rengöra utsidan på dina Airpods / Airpods Pro. Använd det inte på högtalarnätet.

3. Rengör mikrofonen och högtalarnäten med en torr bomullstuss. Låt dem torka helt innan du lägger dem i laddningsetuiet.

4. Om du behöver rengöra etuiet till hörlurarna, använd då en mjuk, torr och luddfri trasa. Du kan köpa ett 20-pack hos Clas Ohlson för 30 kronor. Om det behövs kan du fukta trasan lätt med isopropylalkohol. Se till att det inte kommer in någon vätska i laddningsportarna. Det går att använda bomullstops, de kostar 30 kronor på Apoteket, men det är inget som Apple rekommenderar. Om du framhärdar, rengör försiktigt, så att ingen bomull släpper från topsen och ställer till det med laddningen.

Tops

5. Se till att etuiet är torrt innan du placerar hörlurarna i det.

Airpods Pro, Airpods (3:e generationen) och laddningsetuiet för Airpods (3:e generationen) är svett- och vattentåliga, men de vare sig svett- eller vattentäta. Laddningsetuiet är inte vattentätt eller vattentåligt. Om du mot förmodan lyckas blöta ned etuiet ska du torka det genom att placera det upp och ned med locket öppet.

Om det fortfarande inte fungerar är det nog något annat som är fel. Hör då av dig till inköpsstället för att reklamera produkten eller få hjälp. Bor du nära en Apple Store kan du boka tid där och få hjälp av Apple Genius.