Nya Macbook Pro 14 och 16 tum har fått tillbaka flera saker som saknats i Macbook Pro de senaste åren: Magsafe-kontakt och sd-kortläsare. Den senare på bekostnad av den fjärde usb-c-kontakten, vilket kan tyckas lite märkligt med tanke på att det knappast är en majoritet av användarna som utnyttjar kortläsaren.

Nu har det dessutom visat sig att kortläsaren har problem, rapporterar Macrumors. Flera användare på sajtens forum skriver om olika problem med vissa sd-kort, allt från att det tar flera minuter innan innehållet blir synligt i Finder till att hela datorn kraschar.

En användare har testat med ett stort antal kort och skriver om sina fynd:

– Jag har provat många kort och kan inte hitta något mönster utifrån märke, storlek, typ, format eller ålder. Verkar helt slumpmässigt. Det enda konsekventa är att om ett kort fungerar så fungerar det alltid, och om det inte fungerar så fungerar det aldrig. Formatera om i olika format gör ingen skillnad. Sandisk, Sony, Samsung; 16 GB, 32 GB, 64 GB, 128 GB, 256 GB; uhs-1, uhs-2, micro-sd; fat32, exfat, spelar ingen roll. 100 procent av korten fungerar via dongel.

En användare skriver att betaversionen av Mac OS 12.1 löste problemet, men en annan svarar att det inte hjälpte.