Nu när 2021 närmar sig slutet är det dags att börja blicka framåt mot Apples lanseringar nästa år. Enligt Bloombergs Mark Gurman senaste rapport finns det oerhört mycket att se fram emot.

I sitt senaste nyhetsbrev Power On berättar Gurman vad han förväntar sig av Mac-datorn 2022 – inget mindre än en fullständig översyn av hela produktlinjen. Enligt den välunderrättade Gurman kommer Apple att slutföra övergången till egna processorer och uppdatera M1 Mac-datorerna som släpptes 2020. Det här är vad han förväntar sig att se.

Macbook Air

Det har länge ryktats om att Apple kommer att göra en rejäl uppdatering av sin billigaste bärbara dator. Gurman tippar på en M2-processor och Imac-inspirerade färger. Det har ryktats att den skulle släppas under första halvan av 2022 och kan låna sitt formspråk från Macbook Pro 14, inklusive en notch samt möjligtvis vita skärmkanter och vitt tangentbord.

27-tums Imac

Apples stora Imac är en av få kvarvarande Intel Mac-datorer. Vi förväntar oss att tillsammans med Apples processor kommer den att låna designelement från 24-tums Imac, som släpptes tidigare i år, men med en pro-färg (svarta ramar och rymdgrå). Den kommer sannolikt också att finnas med M1 Pro och M1 Max-chips, mer ram och snabbare grafikalternativ.

Mac Mini

Båda Apples Mac Mini-modeller kommer att göras om 2022. Först har vi Intel-modellen, som troligen kommer att få M1 Pro och M1 Max-behandling, med fler portar och smalare design. Sannolik är också en ny instegsversion av Mac Mini med ett M2-chip.

13-tums Macbook Pro

Vi undrade om Apple bara skulle överge 13-tums Macbook Pro efter att de introducerade 14-tums modellen i oktober, men Gurman säger att Apple planerar att uppdatera den mindre modellen med en M2-processor.

Mac Pro

Apples mest avancerade Mac är nog den mest intressanta av de nya modellerna som planeras för 2022. Vi har hört rykten om en något mindre Mac Pro med dual-die-chipp med 40 kärnor, men mycket är osäkert. Vi förväntar oss att datorn lanseras sent nästa år. Det är möjligt att vi får en smygtitt under WWDC.

Utöver de nya Mac-datorerna förväntar sig Gurman också nya Airpods Pro, Apple Watch SE, samt lanseringen av Apples första ar/vr-headset.

Originalartikel av Michael Simon
Översatt och bearbetad av Petter Ahrnstedt