I Apples försök att få en appellationsdomstol att stoppa domen i Epic-fallet, som ska tvinga företaget att tillåta andra betalningssystem i appar, har företagets jurister argumenterat för att Epic har fel när det påstår att Apple inte kommer få någon kommission på sådana betalningar. Det rapporterar 9 to 5 Mac.

I själva verket har Apple tidigare inte tagit ut någon kommission på betalningar gjorda med andra system än Apples eftersom dessa inte har varit tillåtna. Men om domen vinner laga kraft och Apple tvingas tillåta utvecklare att länka användare vidare till andra betalningssystem kommer företaget börja ta ut avgifter för det.

Det här är faktiskt något Apples vd Tim Cook nämnde redan under rättegången i våras. Konkurrenten Google, som också har stämts av Epic på liknande grunder, har redan gått ut med en policy kring dessa ”köp-i-men-utanför-appen”. Android-utvecklare som distribuerar sina appar via Play-butiken och använder alternativa betalningssystem ska betala 11 procent kommission istället för 15 eller 30 procent beroende på utvecklarens omsättning.

Domen från distriktsdomstolen som Apple vill få ett tillfälligt stopp på träder i kraft 9 december om inget annat händer.