För att fira 15 års samarbete med Product Red för att bekämpa den globala spridningen av Aids har Apple släppt sex röda urtavlor. De finns tillgängliga för Apple Watch Series 3 och senare modeller.

Urtavlorna använder sig av funktionen i Apples Watch OS 7 som låter dig dela urtavlor med vänner. För att ladda ner dem, besök Apples Red-webbsida på en Iphone och tryck på "Lägg till en Apple Watch-urtavla" knappen under de du vill ha. 

Product Red urtavlor
Foto: Jonas EkelundLadda ner urtavlorna med webbläsaren i din Iphone

Du har att välja mellan urtavlorna Time, Numerals Mono, Gradient, Stripes, Color, och Typograph. Samtliga har rött som en dominerande färg. Alla urtavlor fungerar med Apple Watch Series 4 eller senare, där Numerals Mono och Color även fungerar med Apple Watch series 3.

Förutom urtavlorna visar Apple på sidan också upp sina Product Red enheter, som Apple Watch Series 7 och Iphone 13. De kommer även att donera en dollar till Globala fonden för alla köp som betalas med Apple Pay på apple.com, i Store-appen eller i Apple Store.

Apples första Product Red-produkt var en specialutgåva av Ipod Nano från 2006 som skapades av Bono från U2. Sedan dess har Apple lanserat dussintals enheter med den distinkta färgen och har samlat in nästan 300 miljoner dollar till Globala fonden.

Originalartikel av Michael Simon
Översatt och bearbetad av Jonas Ekelund