Dylan (@dylandkt), som tidigare exakt har förutspått detaljer om Macbook Pro, Iphone 13 och 24-tums Imac, har läckt flera detaljer om 27-tums Imac, vilka onekligen låter som en återkomst av Imac Pro, som avvecklades tidigare detta år. Och ja, den ska också vara rymdgrå.

Dylan hävdar att Imac kommer att ha ”samma M1 Pro och M1 Max” som nya Macbook Pro, som lanserades förra månaden. Han säger också att basmodellen kommer att ha 16 gigabyte arbetsminne och 512 gigabyte lagringsutrymme, precis som Apples nya bärbara Macbook Pro. För närvarande har 27-tums Imac 8 gigabyte arbetsminne, som kan utökas till 128 gigabyte.

Imac (Pro)
Promotion and Mini Led
Base model 16gb Ram 512gb Storage
M1 Pro and Max
Dark bezels
HDMI, SD Card, Usb C
Similar design to Imac 24 and Pro Display XDR
Starting price at or over 2000 dollars
Ethernet on brick standard
Face ID was tested (Not confirmed)
1H 2022

— Dylan (@dylandkt) October 30, 2021

Enligt Dylan kommer Imac att ha samma uppsättning portar som Macbook Pro. Medan den nuvarande 27-tums Imac redan har en sd-läsare och hdmi-port, skulle det innebära att det är första gången en Imac har en annan videoport än thunderbolt/usb-c. Dylan säger inte om usb-a kommer att försvinna, även om han säger att ethernet kommer att flyttas till nätadaptern, precis som på 24-tumsmodellen.

När det gäller skärmen säger Dylan att den kommer att ha samma 27-tumsskärm, vilket är något överraskande med tanke på övergången från 21,5 tum till 24 tum med M1-modellen i april. Han rapporterar dock att panelen kommer att ha mini-led och Promotion, som Macbook Pro (förmodligen utan notch/flärp). Han avslöjar vidare att Face ID har ”testats” på nya Imac Pro, men det är inte bekräftat för den nya modellen. Apple har än så länge inte implementerat ansiktsigenkänning på Mac.

Han nämner inte skärmupplösningen, men den nuvarande modellen har en 5k-panel (5 120 ×
2 880). När det gäller utseendet säger han bara att den kommer att ha ”mörk ram” och ha en ”liknande design som Imac 24”. Dylan påstår att nya Imac kommer att lanseras under första halvan av 2022. Han har tidigare rapporterat att Apple försenade lanseringen av Imac, så att den inte skulle konkurrera om uppmärksamheten med Macbook Pro.

Originalartikel av Michael Simon
Översättning och bearbetning av Petter Ahrnstedt