I våras lade Apple ner tillverkningen av Imac Pro, proffsmodellen av allt-i-ett-datorn Imac.

Om vi får lov att tro ihärdiga rykten kommer emellertid en ny modell av Imac Pro att lanseras någon gång under första halvåret 2022. Designen sägs likna den som används i 24-tumsmodellen av Imac, men andra ord kan vi räkna med en lång rad olika färger.

Enligt AAPL Tree kan det bli aktuellt med M1 Max Duo, en tjugokärnig variant av M1-chippet. Det skulle ge en prestanda i nivå med den mest kraftfulla versionen av Mac Pro från 2019. I den datorn används en Xeon-processor med 28 kärnor.

Den maximala mängden arbetsminne sägs å sin sida hamna på 128 gigabyte, även om standardmodellen lär utrustas med 16 gigabyte.

Sedan tidigare ryktas det om en Promotion-skärm på 27 tum med bakbelysningen mini-led, samt portar för usb-c och hdmi. Dessutom kan det bli aktuellt med inbyggd kortläsare.

Troligtvis kommer den nya modellen av Imac Pro att ersätta den nuvarande 27-tumsmodellen av Imac, så då blir det bara två modeller att välja mellan även i fortsättningen. Det är förstås inte uteslutet att det på sikt även kan bli tal om en modell på 32 tum.