Nu har Macbook Pro 14 och 16 tum börjar säljas och levereras till de första kunderna. De första recensionerna har varit lyriska med få saker att klaga på.

Hemlighetsmakerier inför lanseringen var stort och Apple lyckades bättre än vanligt med att hemlighålla framför allt designen med de stora fötterna och webbkamera i en flärp som på Iphone.

Med så stor sekretess är det kanske inte så konstigt att en och annan bugg i operativsystemet som rör just flärpen har slunkit med. Det visar sig nämligen att utvecklarna som sköter menyradsprogram – ikonerna till höger på menyraden som kan vara genvägar till inställningar, visa information och annat – inte verkar ha informerats om flärpen.

Quinn Nelson som driver Youtubekanalen Snazzy Labs har delat en video som visar vad som händer när du har så många menyradsprogram att de når fram till flärpen: De försvinner bakom. Du kan fortfarande visa deras menyer genom att klicka på en annan ikon och flytta pekaren ”bakom” flärpen, men beteendet är en uppenbar bugg då menyerna till vänster inte alls beter sig så.

När ett program har så många menyer att de fyller mer än utrymmet till vänster om flärpen flyttar systemet automatiskt resterande menyer till höger om den, och som vanligt döljs menyradsprogram för att göra plats åt menyer. I sådana program kan du inte längre flytta pekaren bakom flärpen utan den fastnar mot kanten.

Nu återstår att se om Apples fix för den komiska buggen blir att helt enkelt inte tillåta fler menyradsprogram än vad som får plats till höger om flärpen, eller om även dessa kommer spilla över som menyerna men åt andra hållet.