Uppdatering (2021-10-21):

Apples mest populära produkt?

Leveranstiden för Apples uppmärksammade putsduk för 250 kronor är nu uppe i hela 10-12 veckor, något som betyder att det är för sent att beställa ett exemplar som julklapp.

Vi kan antagligen räkna med att det bara är en tidsfråga innan Apples putsduk dyker upp på sajter som Ebay och Tradera och då med ett betydligt högre pris än 250 kronor.

Den oväntade succén har lett till förhoppningar om att vi med tiden får se fler modeller. Ett av de mest populära förslagen är en putsduk med flärp, något som skulle göra att den smälter in med andra Apple-prylar som Iphone och nya Macbook Pro.


Uppdatering (2021-10-20):

Blir det en skinande jul?

I måndags lanserade Apple en putsduk för 250 kronor, något som har lett till en hel del putslustiga kommentarer runt om på nätet.

Hur som helst tycks intresset för putsduken vara högt, för i skrivande stund anges leveranstiden till någon gång mellan 3 och 16 december på svenska Apple Store.

Det går knappast att skylla på den globala komponentbristen i det här fallet, för så vitt vi vet råder det ingen brist på tyg.

Är det extremt viktigt för dig att få tag på en putsduk från Apple kan vi tipsa om att du får med en liknande rengöringsduk om du köper ett exemplar av bildskärmen Pro Display XDR. Då behöver du i och för sig pytsa ut med minst 59 995 kronor, men det kan det kanske vara värt för att känna sig speciell.


Tidigare:

One more thing! Apple släpper putsduk

De stora nyheterna från Apples oktober-event var nya modeller av Macbook Pro och tredje generationens Airpods, men vi bjöds faktiskt på fler nyheter än så.

Till exempel har Apple nu börjat sälja en putsduk med namnet Putsduk på Apple Store. Prislappen ligger på 250 kronor och putsduken sägs vara tillverkad av ett mjukt material som inte repar.

Enligt produktinformationen kan putsduken rengöra alla typer av Apple-skärmar effektivt och säkert, inklusive nanotexturglas. Detta till trots sägs den bara vara ”kompatibel” med de senaste årens modeller av Iphone, Ipad, Ipod, Imac, Macbook Pro och Macbook Air, samt Pro Display XDR. Så om du vill använda putsduken med Iphone 5 eller Ipad 2 sker det på egen risk...

Om den mjuka putsduken ska klassas som hårdvara eller mjukvara överlåter vi till er läsare att avgöra.