Sedan ett tag tillbaka är Apple i full färd med att byta till sina egna chipp i de olika Mac-modellerna, något som innebär att man överger Intels processorer efter 15 års samarbete.

Intel har svarat med att lansera GoPC, en kampanj där man gör allt man kan för att få kunderna att välja pc-datorer i stället för Mac.

I en intervju med Axios erkänner emellertid Intels vd Pat Gelsinger att Apple har gjort ett bra jobb med sina M1-chipp, något som gör att företaget får lägga i en extra växel om man ska kunna få tillbaka den amerikanska elektronikjätten som kund.

Här kan du se ett klipp från intervjun:

Om det inte går att få Apple att byta tillbaka till Intels chipp hoppas Pat Gelsinger att man åtminstone får ta hand om produktionen av Apples chipp. En sådan lösning hade varit ett hårt slag för Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), företaget som tillverkar de flesta av Apples chipp i dagsläget.

Sannolikheten för att Apple överger sina egna chipp lär vara nästintill noll, men det är inte helt uteslutet att Intel kan få ta hand om själva tillverkningen på sikt.