Apple har gått med på att betala motsvarande cirka 820 miljoner kronor i en förlikning som om den vinner laga kraft avslutar en fem år gammal gruppstämning kring Applecare Plus, rapporterar Macrumors.

Stämningsansökan lämnades in i Kalifornien sommaren 2016 och gäller Apples hantering av utbytesenheter som täcks av tilläggsgarantin. Användare klagade på att de istället för nya enheter fick fabriksrenoverade exemplar när deras ursprungliga enheter var så trasiga att de inte kunde repareras.

Reglerna för Applecare Plus säger att Apple kommer reparera trasiga enheter, eller om det inte är möjligt ersätta dem med en enhet som är ”motsvarande ny i prestanda och pålitlighet”. Enligt stämningsansökan når fabriksrenoverade exemplar inte upp till det kravet, och därför var det fel av Apple att ge kunder sådana enheter.

Efter fem års domstolsförhandlingar har Apple nu tackat ja till ett förslag om förlikning från kärandenas advokater. Summan Apple ska betala motsvarar 13–25 procent av den begärda ersättningen, efter att rättegångskostnader har dragits av.