Apple Watch Series 7 ruvar på en hemlighet. Dold i den nya klockan finns nämligen en trådlös överföringsteknik, rapporterar Macrumors som gjorde upptäckten i dokument från amerikanska myndigheten FCC.

Den okända radiomodulen kommunicerar med frekvensen 60,5 GHz. Det innebär att den ligger i ett frekvensband som används för bland annat trådlösa nätverkstekniken wigig (802.11ad och kommande 802.11ay).

Enligt Apples inlämnade dokument aktiveras radiomodulen av en separat ”trådlös serialdocka” som fäster mot klockans magneter precis som en laddpuck. Dockan förses med ström via usb-c.

Spekulationer om vad tekniken används till är så klart redan igång. Bland förslagen märks till exempel möjligheten att Apple utforskar möjligheten att ta bort den dolda serviceporten som finns i en av fästena för armbanden. Det skulle teoretiskt kunna leda till ett sätt för Apple att behålla möjligheten att återställa både Apple Watch och Iphone i DFU-läge efter en fullständig systemkrasch, även om alla fysiska kontakter tas bort.