I måndags skickade Apple ut de skarpa versionerna av IOS 15 och Ipad OS 15 till allmänheten, men trots en flera månader lång testperiod finns det tyvärr gott om buggar i operativsystemen.

Till exempel uppmärksammar Macrumors att många användare får ett meddelande om att lagringen är nästan full, detta trots att det finns gott om ledigt utrymme kvar. I en del fall listas dessutom mer ledigt utrymme än vad enheten har, till exempel kan det stå att en Iphone på 256 gigabyte har 317,46 gigabyte ledigt utrymme.

Som vanligt finns det även personer som råkat ut för att batteritiden har försämrats, något som uppmärksammas av Zdnet. Den här sortens problem brukar emellertid avta efter några dagars användning.

En annan bugg som vi har hört talas om är svårigheter att rensa gammal webbplatsdata i Safari, men vad detta beror på är i skrivande stund oklart.

Apple har inlett testandet av IOS 15.1 och Ipad OS 15.1, men förhoppningsvis skickas en mindre uppdatering som löser de mest akuta problemen ut relativt snart. Räkna med att versionsnumret i så fall blir 15.0.1.