Uppdatering: Flera läsare har påpekat att EU:s vaccinpass redan kan läggas till i Wallet. Nedanstående är alltså bara en nyhet för amerikanska användare.


I betaversionen av IOS 15.1 som nu har släppts till utvecklare och testare bland allmänheten ingår en ny covid-relaterad funktion, rapporterar 9 to 5 Mac.

Apple har nämligen börjat testa möjligheten att lägga till vaccinationspass som följer den nya ”Smart Health Card”-standarden. Det är en teknik som har utvecklats av privata aktörer som svar på bristen på federal styrning i USA, och har anammats både av många delstater och privata aktörer som utför vaccinationer. Den används även i delar av Kanada.

De digitala vaccinationskorten påminner om EU:s, med ditt namn och datum för dos ett och två samt en qr-kod. Redan i IOS 15.0 kan de läggas till i Hälsa-appen, men det nya i 15.1-betan är att du även kan lägga till dem i Wallet-appen för att enklare kunna visa upp vaccinpasset på till exempel restauranger.

EU:s digitala vaccinpass kommer som en pdf som du relativt enkelt kan visa via till exempel Anteckningar eller Filer, men det vore onekligen snäppet enklare med Wallet från låsskärmen.