September är den viktigaste månaden i Apple-kalendern. Vid ”Far Out”-eventet den 7 september introducerade Apple Iphone 14, Apple Watch Series 8, Apple Watch Ultra och andra generationens Airpods Pro. Dessutom lanserades IOS 16 och Watch OS 9.

Apple har fortfarande fler produkter på gång. Det finns fortfarande en Iphone 14 kvar att lansera, potentiella Ipads, Mac-datorer och möjligen fler produkter. Vi förväntar oss några riktigt viktiga uppdateringar av operativsystemet också, eftersom Ipad och Mac ännu inte fått sin stora årliga uppdatering.

Läs även: Bloomberg: Apple kan skippa oktober-event – nya produkter släpps ändå

Ny hårdvara

Apple har fortfarande hårdvara att släppa i år. Det kan bli ett evenemang i oktober, eller kanske bara en stadig ström av pressmeddelanden. Här är vad vi tror kommer att lanseras i oktober.

Iphone 14 Plus: Den enda produkt som vi säkert vet kommer att lanseras i oktober är Iphone 14 Plus, 6,7-tumsversionen av standard Iphone 14. Den går redan att förbeställa och dyker upp i affärshyllan fredagen den 7:e oktober.

M2 Mac Mini: Mac Mini har inte uppdaterats sedan M1-chippet lanserades 2020, och av någon anledning säljer Apple fortfarande Intel-versionen. Nya modeller ska vara på väg med M2 och M2 Pro, och möjligen ny design.

M2 Macbook Pro: 14-tums och 16-tums Macbook Pro är bara ett år gamla, men förväntas få M2-behandling.

M2 Ipad Pro: 11-tums och 12,9-tums Ipad Pro har fortfarande M1-processorn. Nu när M2 har varit ute i månader är det dags för en uppgradering. Den enda andra uppdateringen vi kan tänka oss för Ipad Pro är möjligtvis trådlös laddning, men batteristorleken i Ipad talar mot en sådan funktion.

Appar och mjukvaruuppdateringar

Iphone fick en stor uppgradering genom IOS 16, som åtföljdes av Watch OS 9 och TV OS 16. Men Ipad OS, som vanligtvis släpps samtidigt, hoppades över. Ipad OS 16.1 kommer att vara den första versionen för Ipad. Det är inte ovanligt att Mac OS ligger efter Iphone, och vi förväntar oss att Mac OS Ventura släpps i oktober.

IOS 16.1: Den första stora IOS-uppdateringen kommer att lägga till några viktiga funktioner, som Live-aktiviteter, förbättringar av batteriprocentindikatorn, en ”Clean Energy Charging"-funktion, stöd för Matter för smarta hem (kanske) och mer. Den är än så länge i beta och kommer förmodligen att släppas i oktober.

TV OS 16.1: Det finns inte många nya funktioner i TV OS 16.1, annat än kanske stöd för Matter, men det kommer att uppdateras för att hålla jämna steg med IOS.

Ipad OS 16.1: Kommer att vara den första officiella versionen av Ipad OS 16. Apple hoppar helt sonika över Ipad OS 16.0. Den största nyheten är den nya Blickfång-funktionen, som Apple fortsätter att förbättra i hopp om att få den att fungera i tid för lansering.

Mac OS Ventura: Även känt som Mac OS 13. Ventura har flera roliga funktioner, som att använda din Iphone som en trådlös webbkamera, delat Icloud-fotobibliotek, frilägga motiv från foton som på IOS 16 med mera. Vi tror att Ventura kommer att lanseras tillsammans med IpadOS 16.1.

Översatt och bearbetad av Petter Ahrnstedt