Apples klockor har en väldigt fin finish, men är olyckligtvis väldigt utsatta för våld när vi går och viftar med dem på handleden. Därför brukar nog de flesta åtminstone överväga ett skärmskydd. Men om du är ovanligt klantig eller jobbar i ett yrke där du får räkna med smällar bör du nog ha ett riktigt skal också. Vi har kollat efter skal till 44 millimeters Apple Watch 6, men samma skal fungerar även till Apple Watch SE, 5 och 4.

Catalyst Waterproof Case
Foto: Catalyst Catalyst Waterproof Case

Catalyst Waterproof Case - dykarklockan

Du som tycker att ”vattentålig till 50 meter” är alldeles för klent för dina vattenaktiviteter kan överväga Catalyst skal. Det gör nämligen din klocka vattentät till 100 meter enligt ip68-standarden. På köpet klarar den fall från två meters höjd. Skyddet består av en vattentät silikonförsegling och sedan ett stötskyddande skal ovanpå, samt att ett silikonarmband ingår.

Pris: 699 kronor hos Iphonebutiken

Champion Full Cover Case
Foto: Champion Champion Full Cover Case

Champion Full Cover Case – med tunt glas

Är du inte fullt lika oförsiktig med din klocka kanske det räcker med ett repskyddande glas, med ett enklare kantskydd. Champions härdade glas är endast 0,3 millimeter tjockt men sägs ändå vara extra reptåligt. Det har även ett stötdämpande kantskydd i polykarbonat. Skyddet kan fås genomskinligt, vitt, svart eller grönt.

Pris: 149 kronor hos Champion  

Dirello Protector case
Foto: DirelloDirello Protector case

Dirello Protector case – storpack till reapris

Är du mest intresserad av ett bra pris, och kanske gillar att kunna byta färg på skalen, då kan detta vara något för dig. Du får nämligen ett trepack för under en hundring! Skalen finns i genomskinlig, rosa, svart, blått, grått, rött, silver eller roséguld. De har ett reptåligt glas och ett mjukt fodral som skyddar mot stötar. Bättre än inget skal alls åtminstone.

Pris: 97 kronor på Amazon

Nillkin Crash Bumper Case
Foto: Nillkin Nillkin Crash Bumper Case

Nillkin Crash Bumper Case – allt-i-ett-lösning

Detta är både en skyddande ram och ett reptåligt glas i ett. Skalet består dessutom både av en mjukare inre del som är skonsam mot klockan och ett hårt yttre skal. Glaset har hårdhet 9H mot repor och är behandlat mot fingeravtryck. 44 millimeter modellen finns av någon anledning bara i mörkgrått, medan 40 millimeter även finns i svart och grönt.

Pris: 149 kronor hos Iphonebutiken

Otterbox Exo Edge
Foto: Otterbox Otterbox Exo Edge

Otterbox Exo Edge – oväntat gullig

Märket Otterbox brukar vi förknippa med deras stentuffa Defender-skal. Det är därför lite oväntat att deras klockskal är de bulligaste och som finns i de flesta pastellfärgerna. Förutom svart finns de nämligen i ljusblå, orange och två sorters rosa med namn som Summer Sunset. Det är ett mjukt stötskyddande skal i fuskgummi. Av någon anledning varnar Otterbox för att det inte funkar med keramiska Series 5.

Pris: 199 kronor på Apple Store

Pitaka Air Case
Foto: Pitaka Pitaka Air Case

Pitaka Air Case – snudd på skottsäker

Är du en sådan som tappar klockan nedför trappor och dänger den i stålstolpar dagarna i ända ska du nog ha ett annat skal. Detta väldigt tunna och lätta skal är mest till för att skydda mot repor. Och det gör det med råge då det är gjort av Aramidfiber, ett material som säljs under varumärket Kevlar. Det ser dessutom tufft ut då det påminner om kolfiber.

Pris: 399 kronor hos Iphonebutiken

Rhinoshield Crash Guard NX
Foto: RhinoshieldRhinoshield Crash Guard NX

Rhinoshield Crash Guard NX – lekfulla färger

Det som får Crash Guard NX att sticka ut från mängden är att du kan kombinera olika färger på själva skalet och på ramen runt skärmen. Skalet kan fås i 12 olika färger och en ram i samma färg ingår, sedan kan du välja mellan 16 olika färger på en gratis extra ram. Men de gör jobbet också, med 1,2 meters fallskydd och upphöjd kant som skyddar glaset. Trots det är det 1,9 millimeter tunt och väger bara 4 gram.

Pris: 155 kronor på Amazon

Spigen Ultra Hybrid
Foto: SpigenSpigen Ultra Hybrid

Spigen Ultra Hybrid – visar upp klockan

Har du en snygg Apple Watch kan det kännas surt att dölja den med ett betydligt mindre snyggt skal. Men Spigens är helt genomskinligt så att klockan kommer till sin rätt. Det smiter åt runt kanterna för att vara i vägen så lite som möjligt. Det sägs ha ett stötabsorberande lager men Spigen uppger inget om fallhöjd eller liknande.

Pris: 151 kronor hos Teknikdelar

Trolsk Rhinestone cover
Foto: IphonebutikenTrolsk Rhinestone cover

Trolsk Rhinestone cover – maximal bling

Detta är skalet för dig som är upprörd över att det inte längre går att köpa Apple Watch i guld. Eller som egentligen inte hade råd med det, men som gillar att se lite fabulous ut. Nu kan du för en spottstyver få den i guld, silver eller roséguld och med glittrande kristaller runt skärmen. Om det skyddar mot stötar är tveksamt, men det är klart att det blir repigt innan klockan.

Pris: 199 kronor hos Iphonebutiken

UAG Watch Case
Foto: Urban Armor GearUAG Watch Case

UAG Watch Case – kaxigast i stan

Urban Armor Gear är företaget som gör vad de heter och som inte krånglar till produktnamnen i onödan. Här är klockskalet ”klockskal”. Det har höjda kanter för att skydda glaset, en tvålagers-konstruktion för stötskydd och lättåtkomliga knappar. Och så ser det ju ut som att man kan köra över det med en bulldozer. Det finns i helsvart eller svart med detaljer i orange.

Pris: 230 kronor hos Proshop