Uppdatering (2022-06-28):

Nytt strömsparläge

Det nya mer avancerade batterisparläge som Bloombergs Mark Gurman först påstod skulle komma till Watch OS 9 syntes inte till på WWDC, men i en ny rapport påstår reportern att funktionen i själva verket blir exklusiv för Apple Watch Series 8.

Enligt den ursprungliga rapporten kommer det nya strömsparläge fungera mer som på IOS och Ipad OS, där du fortfarande kan använda grundläggande funktioner och appar, men med lägre hastighet och en del bakgrundsfunktioner avstängda. Idag har klockan ett strömsparläge som stänger av allt utom klockfunktionen.

Pulsmätaren och andra sensorer står för en stor del av Apple Watchs strömförbrukning och det är möjligt att det nya strömsparläget stänger av eller aktiverar dessa mer sällan.


Uppdatering (2022-06-26):

Uppgifter: Processorn i Apple Watch Series 8 har samma specifikationer som den i Series 6

Bloombergs Mark Gurman skriver nu i sitt nyhetsbrev Power on att kommande Apple Watch Series 8 kommer använda sig av Apples nya S8-chipp.

Chippet sägs däremot ha samma specifikationer som S7-chippet, som i sin tur hade samma specifikationer som S6-chippet som dök upp i Apple Watch Series 6 2020.

Mark Gurman skriver dock att nästa års modell av smartklockan förväntas få en helt ny processor.


Uppdatering (2022-05-18):

Ny design med platt skärm

Någon gång i höst är det dags för Apple Watch Series 8 och nu har det dykt upp nya rykten om vilka nyheter det kan bli tal om den här gången.

Enligt teknikläckaren ShrimpApplePro kommer den nya modellen att ha en ny design med en platt skärm och raka kanter, något som det ryktades om redan förra året.

I nedanstående klipp från Front Page Tech får vi se bilder på hur den nya klockan kan komma att se ut:

För tydlighets skull bör det påpekas att bilderna har skapats av Ian Zelbo, de kommer alltså inte från Apple.


Uppdatering (2022-05-01):

Kuo: Apple Watch 8 kan få termometer

Den kända Apple-analytikern Ming-Chi Kuo skriver via Twitter att kommande Apple Watch 8 kan få en termometer för att mäta kroppstemperaturen.

Apple ska, enligt Kuo, redan testat funktionen till Apple Watch 7, men algoritmen som användes kunde inte klara företagets sena tester.

Kuo skriver att utmaningen ska ligga i att det är svårt att mäta kroppstemperaturen via huden, eftersom den snabbt kan ändra temperatur beroende på faktorer så som den omgivande miljön.

Förutsatt att Apple får ordning på sin algoritm kan funktionen därför dyka upp i företagets nästa smartklocka.


Uppdatering (2022-04-24):

Apple Watch kan få satellitkommunikation

Rykten cirkulerade länge om att Iphone 13 skulle kunna få satellitkommunikation för nödlägen. Detta dök aldrig upp, men nu kan något liknande vara på gång till Apple Watch, detta enligt uppgifter från Bloombergs Mark Gurman, som han uppger i sitt nyhetsbrev Power On.

Gurman skriver bland annat att satellitföretaget Globalstar ska ha köpt 17 nya satelliter för att verkställa en ”satellittjänst” för en potentiell kund. Baserat på olika tecken kan denna kund vara Apple, menar Gurman.

Satellitfunktionen kan komma redan i höst, troligen då i en extremsportmodell som kan vara på gång. Funktionen kan även dröja till 2023.


Uppdatering (2022-04-13):

Blodtrycksmätare dröjer

Det har tidigare spekulerats kring möjligheten att mäta blodtrycket, blodsockret och blodalkoholnivåer, detta med hjälp av noninvasiva sensorer som använder sig av infrarött ljus.

Enligt en ny rapport från Bloombergs Apple-expert Mark Gurman kommer det emellertid att dröja något eller några år till innan dessa sensorer blir aktuella för Apple Watch.

Apple har tidigare ansökt om ett antal patent rörande den här sortens mätningar, så det mesta tyder på att de blir verklighet förr eller senare.


Uppdatering (2022-02-27):

Series 8 kan bli rejält snabbare

År 2022 kan bli det största året hittills för Apple Watch sedan originalet visades 2014, och släpptes 2015, uppger Bloomberg-journalisten Mark Gurman i sitt nyhetsbrev Power On. Totalt kan inte mindre än tre modeller släppas hösten 2022:

  • Apple Watch Series 8
  • Apple Watch SE, uppdaterad modell
  • En ny Apple Watch ”riktad mot extrema sporter”

Gurman förväntar sig inga stora förändringar i vilka hälsosensorer som kommer i Series 8, men noterar att det kan bli aktuellt med en kroppstemperaturmätare. Däremot väntas stora uppdateringar i hur klockan spårar aktiviteter, samt snabbare chipp över hela linjen.

Läs också! Allt om Apple Watch Series 7