Med tanke på hur många spräckta mobilskärmar man ser folk ha ute på stan verkar förvånansvärt få tänka på hur bräckliga de är. Det krävs bara att den halkar ur handen vid fel tillfälle så står du där och känner dig dumsnål. Har man lagt många tusen på mobilen kanske det kan vara värt några hundralappar att hålla den i bra skick? Här är dina räddare i nöden.

Gear4 Battersea
Foto: Gear4 Gear4 Battersea

Gear4 Battersea – en hjälm för din mobil

Ett extra tufft skal tillverkat av D3O, samma material som används i hockeyhjälmar. Klarar därmed att skydda din Iphone från fall upp till 5 (!) meter. Trots det är skalet förhållandevis tunt och har en mjuk känsla. Så pass att det går bra att ladda trådlöst genom det. Skalet är även antibakteriellt behandlat med Repelflex. Delvis tillverkat av återvunnen plast.

Pris: Från 389 kronor på Prisjakt

Griffin Survivor Extreme
Foto: GriffinGriffin Survivor Extreme

Griffin Survivor Extreme – för byggjobbaren

Skalet med extra allt, inklusive livstidsgaranti. Det påstås skydda mot allt från hårda stötar och repor till smuts och bakterier. En konstruktion i fyra lager gör att de vågar lova att det klarar 5 meters fall enligt den militära standarden MIL-STD-810G. Upphöjda kanter skyddar skärm och kameror, och täckta portar skyddar mot lera. Ytan är antibakteriellt behandlad.

Pris: 479 kronor på Iphonebutiken

Incipio Duo
Foto: Incipio Incipio Duo

Incipio Duo – enkel men tuff

Incipio menar att ett skal inte måste se ut som ett rymdskepp för att vara tåligt. Deras avskalade design har ändå två lager med fjädrande hörn som gör att det klarar fall på 3,5 meter. Det är tåligt mot repor, missfärgning och är antibakteriellt behandlat. Upphöjda kanter skyddar skärm, kamera och knappar. Funkar med Magsafe-laddning. Finns i 6 färger inklusive genomskinlig. Och priset kan man inte klaga på.

Pris: 196 kronor på Amazon

Lifeproof Nëxt
Foto: Lifeproof Lifeproof Nëxt

Lifeproof Nëxt – genomskinlig som is

Om du vill skydda din Iphone men ändå visa upp att det är en sådan du har ska du ha ett genomskinligt skal som Nëxt. Det är även skalet för dig som vill ha onödiga prickar över bokstäverna. Skalet sägs skydda mot fall, smuts, snö och is. Det är falltestat från 2 meters höjd och har täckta portar. Skalet finns med tre olika färgaccenter och klarar Magsafe-laddning.

Pris: Från 321 kronor på Prisjakt

Otterbox Defender
Foto: Otterbox Otterbox Defender

Otterbox Defender – skjuter från höften

Otterbox Defender är en klassiker. Det är byggt i ett inre och ett yttre lager, och i Defenders fall får du även ett hölster. Hölstret både skyddar och gör att du kan sätta det på bältet. Det sägs klara fyra gånger så många fall som krävs för den militära standarden 810G. Lock för portarna skyddar mot smuts. Klarar QI-laddning men inte Magsafe. Kan fås i tre färgkombinationer, inklusive rosa!

Pris: Från 322 kronor på Prisjakt

Pitaka MagEZ Case Pro 2
Foto: Pitaka Pitaka MagEZ Case Pro 2

Pitaka Mag EZ Case Pro 2 – nästan skottsäkert

Med sin kantiga form och kolfiber-liknande ser skalet nästan ut som militär hårdvara. Mycket riktigt innehåller det ett lager aramidfiber, vilket säljs under märket Kevlar i skyddsvästar. Dessutomär det falltestat enligt MIL-STD 810G 516.6 men det framgår inte från vilken höjd. Det har luftkuddar i hörnen samt funkar med trådlösa laddare och Magsafe.

Pris: 549 kronor hos Iphonebutiken

Spigen Tough Armor
Foto: Spigen Spigen Tough Armor

Spigen Tough Armor – fiffigt och tåligt

Spigen använder sig av en kombination av ett hårt yttre skal och skum på insidan för dubbelt skydd. Men de bryr sig också om formgivning och vill inte att det ska upplevas som klumpigt. Trots skyddet bygger skalet bara på tjockleken med 4,6 millimeter. Skalet har även ett inbyggt ställ så du kan kolla film på tåget! Finns i fyra olika färgkombinationer.

Pris: Från 229 kronor på Prisjakt

UAG Monarch
Foto: Urban Armor GearUAG Monarch

UAG Monarch – pansar-mobilskalet

När vi tidigare tänkte på skal som såg ut som stridsvagnar, då var det Monarch vi menade. Det sägs också överträffa kraven i det militära falltestet dubbelt upp. Med fem lager av olika skyddsmaterial kallar UAG skalet för ”terränggående” och menar att det kommer överleva din telefon. Du får därför 10 års garanti. Utsidan är greppvänlig och har rejäla knappar. Finns i fyra färgkombinationer.

Pris: 399 kronor hos Iphonebutiken