Testad produkt: Mophie Snap+ Juice Pack Mini
Pris: 449 kronor hos Dustin

Mophie har satsat hårt på Magsafe-kompatibla tillbehör den senaste tiden. Bland annat genom sitt Snap-system där du faktiskt kan använda produkterna till andra mobiler än Iphone 12 genom att sätta på magnetringar på baksidan. Så länge de har qi-laddning så funkar det enligt våra preliminära tester helt okej. Som med billaddaren Snap+ Wireless Vent Mount som vi testade nyligen.

Betyg 5 av 5

Omdöme

Förutom sitt charmiga tygklädda yttre och tilltalande storlek så diskriminerar inte Snap+ Juice Pack mot mobiler utan Magsafe. Den kan fås att funka med annat än Iphone 12 med hjälp av en adapter. Men dess mest tilltalande sida är hur effektivt den utnyttjar sitt lilla batteri för att ladda en stor mobil betydligt mer än konkurrenterna i samma klass.

Positivt

  • Smidigt format och trevlig design
  • Mycket effektiv laddning som är bäst i storleksklassen
  • Kan ladda med sladd och trådlöst samtidigt
  • Funkar med andra mobiler tack vare Snap-adaptern

Negativt

  • Väl stor för Iphone 12 Mini

Design och konstruktion

Mophie har en lite annorlunda tygklädd yta istället för den vanliga plasten. Det är riktigt trevligt även om det inte är lika lätt att torka av. Om det passar tillsammans med en naken Iphone eller ett hightech-skal är upp till dig, men på vårt läderskal ser det alldeles förträffligt ut. Det är kanske inte lika halkfritt som Apples gummiliknande baksida, men inte sämre än andra mer plastiga ytor.

Mophie Snap+ juice pack mini
Foto: Jonas EkelundMophie Snap+ Juice Pack Mini.

Batteriet är en hårsmån tjockare och bredare än Apples batteri, vilket är ett bra betyg, och bara en tumme längre. Då får du tänka på att det också har tre gånger högre kapacitet så det är verkligen inget att klaga på. Det bör dock noteras att Snap+ Juice Pack Mini är lite för stor för Iphone 12 Mini. Batteriet hänger lite utanför och skymmer kameran.

Mophie Snap+ juice pack mini
Foto: Jonas EkelundMophies batteri känns faktiskt riktigt behändigt.

Funktioner och finesser

Det är inte ovanligt att flera av våra prylar har dålig laddning samtidigt. Då kan det vara skönt att veta att Mophies batteri kan ladda något via usb-c-porten samtidigt som du har din Iphone på trådlös laddning. Med flera av konkurrenterna så gör det att batteripacket sänker effekten via usb-c för att inte överhettas. Men Mophies kör glatt på med fulla 12 watts effekten. Mycket trevligt.

Om du har lyckats köra slut på laddning i både mobilen och batteripacket kan det bli lite vånda om i vilken ordning det är smartast att ladda dem. Om du inte har Juice Pack förstås, för då kan du plugga in laddaren i batteriet och låta det ladda mobilen samtidigt. Pass through charging helt enkelt, vilket säkert heter genomladdning på svenska.

Prestanda och användarupplevelse

Mophie lägger sig någonstans i mitten vad gäller laddningshastigheten, men det här loppet är lite som haren och sköldpaddan. Efter 110 minuter kör den om Apple som börjat tackla av och efter 150 minuter det samma med Hyper. Efter 180 minuter har den passerat 87 procents laddning där Anker och Xtorm tackar för sig. Sen fortsätter den spikrakt till full laddning som uppnås efter 4 timmar.

Mophie Snap+ juice pack mini
Foto: Jonas EkelundSnap+ juice pack laddar lika snabbt som Apples, men laddar mobilen fullt

Därmed laddar den telefonen betydligt mer än andra 5 000 mAh-batterier och får sig bara se sig slagen av Belkins monsterbatteri. Belkins når också toppladdning en hel timme tidigare. Men då får du betänka att det är ett mycket klumpigare batteri som kostar en hel del mer. Mophie verkar helt enkelt ha en mycket effektiv laddningsspole med färre förluster. Apple har en liknande effektivitet men faller på för snålt tilltagen kapacitet.

MacWorld Bäst i test

Specifikationer

Tillverkare: Mophie
Testad: September 2021
Kapacitet: 5 000 mAh
Trådlös laddning: 7,5 watt
Usb-c-laddning: 12 watt
Storlek: 112 x 67 x 12 mm
Vikt: 150 gram
Rek pris vid test: 50 dollar, cirka 430 kronor
Pris: 449 kronor hos Dustin

Betyg: 5 av 5