Testad produkt: Hyperjuice Magnetic Wireless Battery Pack HJ-WL61TC
Pris: Från 299 kronor på Prisjakt

Hyper, som brukar vara snabba ute med ny teknik, är annars mest kända för sitt breda utbud av usb-c-hubbar. Men de har också visat att de gärna släpper batteripack för Apple-produkter med rätt funktioner. Denna gång var de inte först, även om de inte var långt efter.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Hypers batteri känns klumpigt och har inte den bästa finishen. Däremot blir vi till en början imponerade av att den laddar lika snabbt som Apples batteri. För att sedan bli besvikna när det ger upp efter att bara ha laddat Iphone 12 Pro Max 60 procent. Usb-c laddningen är dock snabb och batteriet har bra funktioner.

Positivt

  • Billigt!
  • Snabb laddning så länge det varar
  • Ladda batteriet och mobilen samtidigt
  • Kan ladda trådlöst och via usb-c samtidigt

Negativt

  • Näst sämst laddningskapacitet
  • Klumpigt format och onödig text på baksidan

Design och konstruktion

Vi skulle nog ha avvaktat fler modeller på marknaden innan vi kallade Ankers batteri för klumpigt. Det är snarare av genomsnittlig storlek, inser vi när Hypers faktiskt är aningen större och definitivt tyngre. Det är därför inget du har i byxfickan och frågan är om du ens skulle vilja ha det i jackfickan. Dessa batterier är nog mer lämpade att ha i ett fack i väskan när du behöver ladda.

Hyperjuice Magnetic wireless battery pack
Foto: Jonas EkelundHyperjuice Magnetic Wireless Battery Pack.

Ytan du lägger mot mobilen är inte särskilt halkfri, vilket gör att den riskerar att åka av om batteriet får sig en liten knuff i väskan under laddningen. Än mer obegripligt är att den är fylld med ful text. Det gör att du knappast vill visa upp den sidan. Baksidan är bättre med bara en diskret Hyper-logga, även om ingen lär bli imponerad av kvaliteten på den matta svarta plasten.

Hyperjuice Magnetic wireless battery pack
Foto: Jonas EkelundEn del batteripack är inte direkt smidiga.

Funktioner och finesser

Smart nog stöder Hyperjuice Magnetic Wireless Battery Pack genomgående laddning. Det vill säga att du kan stoppa in laddningssladd i ett tomt batteri och sätta det på telefonen. Då är den smart nog att skicka igenom strömmen så att mobilen laddas full först, innan den börjar att ladda batteriet. Perfekt för att ladda båda över natten utan att behöva flytta sladden mellan dem.

Har du flera apparater som behöver laddas kan du faktiskt plugga in en laddningssladd samtidigt som du laddar Iphone trådlöst. Till skillnad från Belkin mörkar Hyper att när du gör så minskar effekten på den sladdbundna laddningen. Istället för att få 7,5 watt trådlös och 12 watt usb-c-laddning samtidigt så sjunker den sladdbundna laddningen enligt vår mätning till 5 watt. Då låter det plötsligt inte lika imponerande längre.

Prestanda och användarupplevelse

Hyper börjar övertygande i vårt test med att hålla jämna steg med det effektiva Apple-batteriet och är snabbare än Mophies som också anger 7,5 watts effekt. Efter 100 minuter, vid 65 procent laddning, saktar dock Apples batteri ned. Hypers fortsätter till 76 procent innan det också lugnar ned sig, för att sedan ge upp helt efter 140 minuter då det har nått 80 procent.

Hyperjuice Magnetic wireless battery pack
Foto: Jonas EkelundHypers powerbank laddar exakt lika långsamt som Apples, men laddar 10% mer

Det är mycket märkligt då Hypers batteri har en kapacitet på 5 000 mAh som mycket väl borde kunna ladda Iphone 12 Pro Max batteri på 3 687 mAh. Istället laddar det cirka 2 200 mAh, alltså bara 44 procent av sin kapacitet innan det tar slut. Hur ineffektiv är laddningen egentligen? Däremot har vi inget att invända mot usb-c-laddningen som håller de utlovade 12 watten.

Specifikationer

Tillverkare: Hyper
Testad: September 2021
Kapacitet: 5 000 mAh
Trådlös laddning: 7,5 watt
Usb-c-laddning: 12 watt
Storlek: 97 x 63 x 16 mm
Vikt: 150 gram
Rek pris vid test: 40 dollar, cirka 343 kronor
Pris: Från 299 kronor på Prisjakt

Betyg: 3 av 5