Testad produkt: Belkin Magnetic Portable Wireless Charger 10K
Pris: 499 kronor hos Netonnet

Belkin har på senare tid släppt en lång rad trådlösa laddare och Magsafe-kompatibla produkter. Som laddningsplattan Boost Charge TrueFreedom Pro och utmärkta Boost Charge Pro 3-in-1 Wireless Charger with Magsafe. Nu ger de sig på inte bara trådlös laddning och magneter utan även en powerbank.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Belkins powerbank har rejäl kapacitet och laddar lika snabbt som en riktig Magsafe-laddare med sladd. Men det är också tungt och så stort att det täcker kameran. Snälla Belkin kan vi inte få ett smidigt 5 000 mAh-batteri med samma prestanda?

Positivt

  • Laddar snabbt, både trådlöst och med sladd
  • Överlägsen kapacitet
  • Funkar bra som bordsladdare hemma

Negativt

  • Stort och tungt för ett Magsafe-batteri
  • Täcker kameran när du laddar

Design och konstruktion

När vi testade det första batteriet i genren, Anker Powercore 5K Wireless Magnetic, tyckte vi att det var lite klumpigt. Det var bara för att vi inte hade sett konkurrenterna än. Störst av dem alla är Belkins med det smidiga namnet Belkin Magnetic portable wireless charger 10K. Som namnet och storleken antyder så beror det dock på att det har dubbelt så stor kapacitet som de andra batterierna i testet. Med andra ord kan den ladda Iphone 12 tre gånger om.

Belkin Magnetic portable wireless charger
Foto: Jonas EkelundBelkins batteri är inte direkt litet.

Det känns välbyggt även om vi hade önskat att undersidan inte hade varit i så hal plast. Om det, likt ovansidan, hade haft en matt halkfri yta så hade det legat bättre på bordet. Ovansidan har även en urgröpning för kameramodulen, vilket ger en antydan om hur mycket av telefonens baksida det tar upp. Det betyder också att du kan glömma att använda kameran under laddning. Belkin har visserligen ett mindre batteri, men då bara med 2 500 mAh. Varför finns det inget mellanting?

Belkin Magnetic portable wireless charger
Foto: Jonas EkelundBelkin Magnetic Portable Wireless Charger.

Funktioner och finesser

Urgröpningen gör dock att det inte är något snack om var du ska sätta telefonen för att börja den trådlösa laddningen. Och behöver du ännu mer hjälp på traven så drar ju magneten till sig din Iphone 12. Naturligtvis kan du även ladda andra mobiler då det handlar om vanlig qi-laddning, men då får du själv lista ut var den ska ligga.

Vill du även ladda din surfplatta eller Apple Watch så finns det både en usb-c och usb-a-port. Du kan dock bara ladda två enheter samtidigt, antingen de båda är trådbundna eller den ena är trådlös. Och de får dela på totalt 15 watt. Trevligt nog stöder den även genomladdning, det vill säga att du kan ladda upp batteriet samtidigt som det i sin tur laddar din mobil. På sidan finns fyra lysdioder som visar dig hur laddat batteriet är.

Prestanda och användarupplevelse

Belkin använder visserligen uttrycket Magsafe-kompatibel på kartongen, vilket avser att magneterna sitter på rätt ställe, men undviker att påstå att detta skulle vara en Magsafe-laddare. Med andra ord laddar det inte med 15 watt, dock uppnår det faktiskt Apples normala trådlösa ”snabbladdning” på 7,5 watt. Att ladda upp batteripacket med usb-c pd tar 3,5 timmar.

Belkin Magnetic portable wireless charger
Foto: Jonas EkelundBelkins powerbank laddar lika bra som Magsafe med sladd!

Belkin är dock föredömligt snabbt på att ladda en 12 Pro Max från 20 procent. Det når 50 procent laddning på 45 minuter och fullt batteri på 3 timmar. Det är så nära riktig Magsafe-laddning att vi börjar undra om det kanske är det fast Belkin inte fått certifieringen än? Via usb-c-porten uppmäter vi 18 watt vilket är riktigt bra!

MacWorld rekommenderar

Specifikationer

Tillverkare: Belkin
Testad: September 2021
Kapacitet: 10 000 mAh
Trådlös laddning: 7,5 watt
Usb-c-laddning: 18 watt
Storlek: 143 x 71 x 21 mm
Vikt: 283 gram
Rek pris vid test: 60 euro, cirka 610 kronor
Pris: 499 kronor hos Netonnet

Betyg: 4 av 5