Icloud Private Relay är en av nyheterna som ska ingå i Icloud Plus, den omdöpta och utökade prenumerationen på lagringsutrymme på Icloud som Apple kommer släppa senare i höst.

Funktionen har börjat testas i betaversionen av IOS 15, men de som har installerat den bör inte lita på att den faktiskt skyddar deras identitet än så länge. 9 to 5 Mac rapporterar nämligen att Icloud Private Relay hittills inte skyddar mot webrtc-läckor, något som började uppmärksammas för några år sedan och har fixats av de flesta vpn-tjänster.

Det var Reddit-användaren Whatthehomepod som upptäckte och uppmärksammade andra användare om saken, och hen har även hittat ett sätt att få Safari att dölja din riktiga ip: Aktivera funktionen Webrtc Sockets Proxying under Experimental Features i Inställningar -> Safari -> Avancerat. Det fungerar dock bara i själva Safari och inte i webkit-vyer i andra appar.

Förhoppningsvis är detta en bugg som Apples utvecklare kommer lösa innan skarp lanseringen av tjänsten. Vi räknar med Icloud Private Relay kommer synas i sömmarna av säkerhetsexperter efter lanseringen.