2019 lämnade Apple in en stämningsansökan i Florida mot företaget Corellium som utvecklar och säljer en virtualiseringstjänst för IOS riktad mot säkerhetsforskare och journalister.

Corelliums tjänst gör det möjligt att köra IOS virtuellt med olika parametrar, för att leta säkerhetsbrister på ett kontrollerat och säkert sätt utan att behöva ge sig på att jailbreaka systemet på en Iphone. Apple påstod i stämningen att Corellium har gjort intrång på företagets upphovsrätt och brutit mot amerikanska DMCA-lagen.

I december i fjol strök domaren i fallet den första punkten, eftersom Corellium tydligt hade visat att användandet av Apples copyrightskyddade kod faller inom ramarna för ”fair use”. Den andra punkten kvarstod och skulle ha gått till domstolsförhandling nästa vecka, men nu rapporterar Washington Post att företagen istället har ingått förlikning.

Varken Apple eller Corellium kommenterar fallet eller villkoren för förlikningen, men ett mejl som har skickats ut till anställda hos den senare gör klart att virtualiseringstjänsten kommer fortsätta säljas.

Dokument från domstolen avslöjar också att Apple 2018 försökte köpa upp Corellium.