2015 gjorde Apple om sin webbplats och tog till synes bort onlinebutiken. Istället bakades butiksfunktionen in i resten av sajten, så att du först var tvungen att leta upp en produkt du ville köpa och sedan trycka vidare till ”köp”.

Nu är den fristående butikssidan tillbaka i en ny design som lades ut efter ett par timmars avbrott under natten. Butiken ligger i en egen flik först i listan till höger om Apple-loggan.

Själva butikssidan påminner mycket om hur Apple Store-appen ser ut på Iphone och Ipad, även om den saknar den smidiga menyn till vänster som finns på Ipad. Istället måste du bläddra runt för att hitta produkter.

Sidan består av ett antal ”karuseller” som kan skrollas i sidled, till exempel ”ta en titt på det allra senaste” och ”smarta tillbehör”.

Vi noterar att utvecklarna enbart verkar jobba med styrplatta, då det knappt går att använda skrollhjul på mus för att navigera – håller du pekaren över en av karusellerna så fungerar inte hjulet. Förhoppningsvis är det en bugg som fixas med tiden.