När Apple förra året avslöjade den länge förutsedda övergången från Intel till egendesignade processorer var det med en aggressiv tidsplan – inom två år skulle alla Macmodeller ha fått den nya arkitekturen.

Om vi räknar från när de första modellerna släpptes, i november 2020, kommer Apple enligt Bloombergs Mark Gurman nå målet med minsta möjliga marginal.

I senaste utgåvan av hans nyhetsbrev Power On skriver han nämligen att Apples plan är att släppa de två sista modellerna som inte fått M-processor nästa höst – en större modell av Imac och Mac Pro – kommer nylanseras mot slutet av 2022.

Mark Gurman upprepar tidigare uppgifter att nya Macbook Pro-modeller med en kraftfullare M1X-processor ska släppas inom några månader, följt av en kraftfullare Mac Mini och en uppfräschad Macbook Air någon gång under 2022 som bland annat ska utrustas med en modern Magsafe-kontakt.

Han bekräftar också rykten från den senaste tiden om att Apple fortfarande har minst en Intel-bestyckad Mac under utveckling: En uppdaterad Mac Pro med Ice Lake Xeon W-3300-processorer.