Under fredagen skrev Tesla och Spacex vd, Elon Musk, via Twitter att Apples App Store-avgifter utgör en "de facto global skatt på internet" och att "Epic har rätt". 

Macrumors skriver att tidigare i veckan sa Elon Musk, under ett samtal med aktieägarna, också att Tesla planerar för att låta andra företag använda deras laddstationer för att de inte vill "skapa en avgränsad trädgård" som de kan använda för att "slå ner" konkurrenter. Elon Musk sa att det var en taktik som användes av "vissa företag" varpå han låtsashostade och sa "Apple".

I ett senare Twitter-inlägg tillägger Elon Musk att:

"Jag gillar faktiskt och använder Apples produkter.

App Store tar bara uppenbarligen ett överpris. Jag menar 30 procent för att göra nästan noll inkrementellt arbete är helt oresonligt.

Epic skulle inte bry sig om att hantera sina egna betalningar om App Stores avgifter var rättvisa."

Enligt Elon Musk beror situationen på att Apple och Android har ett duopol på mobiler. Och att när de olika användargränssnitten tas i akt så är det i princip ett monopol.

Han medger att det finns en säkerhetsfråga men att det vore rättvist att låta företag använda sig av andra betalningsmetoder, speciellt för köp inuti appar.

Läs också: Elon Musk nekar till att han krävade att bli Apples vd