Dopplar är en populär Iphone-app för uppspelning av musik från filer du äger själv och inte strömmar från någon tjänst. Appen har stöd för de flesta filformat inklusive lossless-formatet flac som inte kan spelas i Apples Musik-app.

Nu har utvecklarna av appen släppt en version för Mac. Macprogrammet har ett gränssnitt anpassat för den större skärmen som påminner om Musik och gamla Itunes men utan något annat än din egen musik. Doppler har funktioner för att synka musik mellan Iphone och Mac över wifi eller usb.

Andra funktioner i programmet är möjlighet att snabbt söka upp och lägga till skivomslag på rippade skivor som saknar omslag, en enkel funktion för att slå ihop album som spänner flera skivor, redigering av id3-taggar och mycket mer.

Utvecklarna har också samarbetat med Replay Software som gör minispelaren Sleeve, ett program som placerar sig i hörnet av skärmen och gör det enkelt att se vad som spelas, pausa eller byta spår. Sleeve har tidigare fungerat med Apple Music och Spotify.

Doppler för Mac kostar motsvarande cirka 215 kronor (IOS-versionen går på 75 kronor).