Det finns allt färre anledningar att ha en gammaldags plånbok. Mindre än tio procent av oss använder kontanter och till och med kreditkorten ersätts alltmer av Apple Pay och andra kontaktfria betalningar. Men då och då är det något kollektivtrafikkort eller körkort du måste ha med dig. De får enkelt plats i ett litet fodral och det smartaste är att helt enkelt snäppa fast det på din Iphone. Trots det verkar det finnas förvånansvärt få, men här är åtminstone 6 stycken av respekterade märken.

Apple iPhone-plånbok i läder med MagSafe
Foto: Apple iPhone-plånbok i läder med MagSafe

Apple iPhone-plånbok i läder med MagSafe

Originalet som många andra inspirerats av. Gjord av samma härliga läder som Apples Iphone-skal, vilket gör att det åldras vackert. Får plats med tre kort av standardstorlek. Har tillräckligt kraftiga magneter för att kunna användas med Magsafe-kompatibla skal. Men tack vare avskärmning avmagnetiserar de inte dina kreditkort. Finns i blått, ljusbrunt, brunt, svart eller rött.

Pris: 652 kronor hos Proshop

Decoded MagSafe Card Sleeve
Foto: Decoded MagSafe Card Sleeve

Decoded MagSafe Card Sleeve

Ett riktigt stilfullt kortfodral för två kort, som dessutom är säkert. Det är gjort av premiumläder som liksom Apples egna nöts på ett naturligt sätt. Smart nog är baksidan av silikon så att det inte halkar av telefonen. Det skyddar dessutom dina kort mot att avläsas av bedragare. Finns i blått, brunt eller svart.

Pris: 399 kronor hos iphonebutiken

Moft snap-on Phone stand & Wallet
Foto: MoftMoft snap-on Phone stand & Wallet

Moft snap-on Phone stand & Wallet

Supersmart produkt som inte bara är en kortplånbok utan även ett ställ för din Iphone! Endast 5 millimeter tjock i hopfällt skick men kan fällas ut till ett ställ som kan hålla din mobil både i porträtt- och landskapsläge. Gjord av fuskläder och fiberglas. Ja just det, den håller tre kreditkort också. Finns i blått, svart, brunt och grått.

Pris: 399 kronor hos iphonebutiken

Otterbox Wallet for Magsafe
Foto: OtterboxOtterbox Wallet for Magsafe

Otterbox Wallet for Magsafe

Som ett komplement till något av sina stentuffa Magsafe-skal tycker Otterbox att du också kan snäppa fast deras plånbok. Den är gjort av syntetiskt läder men hur många kort den håller säger de inte rakt ut. Vi gissar på två. Däremot lovar de att kreditkortens magnetremsor är skyddade. Finns i den enda rätta färgen – svart.

Pris: 303 kronor på Amazon Sverige

Pitaka MagEZ Card Sleeve
Foto: Pitaka MagEZ Card Sleeve

Pitaka MagEZ Card Sleeve

Som med många andra av Pitakas produkter håller de det stilfullt, minimalistiskt och svart. Korthållaren är gjord av syntetiskt läder och har en enda söm, samt är endast 2,5 millimeter tjock. Den håller två kreditkort eller fyra visitkort. Har starka magneter för att snäppa fast på Iphone 12, men avskärmning gör att dina kort inte blir avmagnetiserade.

Pris: 299 kronor hos iphonebutiken

Spigen MagSafe Card Holder Smart Fold Wallet Case
Foto: Spigen MagSafe Card Holder Smart Fold Wallet Case

Spigen MagSafe Card Holder Smart Fold Wallet Case

Även Spigen har kommit på att de kan kombinera plånboken med ett ställ. Deras lösning är mer rakt på sak än Mofts, men kan även den hålla telefonen liggande, stående eller ”svävande”. Fodralet är gjort av konstläder och är endast fem millimeter tjockt. Det håller två kreditkort och kan fås i svart eller grått.

Pris: 249 kronor hos Skalhuset