Testad produkt: Mophie snap+ wireless vent mount
Pris: 515 kronor hos Amazon Sverige

Apples magnetiska laddare för Iphone 12 är som gjord för att underlätta laddningen i bilen. Men i vår genomgång av mobilhållare för bilen var det inte en enda som hade riktig Magsafe! På sin höjd hittade vi hållare där du kan klämma dit en av Apples originalladdare. Men nu satsar Mophie på en serie modulära Magsafe-kompatibla tillbehör i sin Snap-serie.

Vi testar allt-i-ett produkten Wireless vent mount, som du även kan använda för andra mobiler om du fäster en magnetring på telefonen.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Snap+ wireless vent mount är ett lätt sätt att magnetiskt fästa och ladda din Iphone 12 i bilen. Fästet i sig är rejält, så det hänger på ventilationsgallret hur väl allt sitter på plats. Vad som inte framgår tydligt är att laddaren inte alls är en 15-watts Magsafe-laddare utan laddar enligt Apples gamla 7,5 watts-standard. Så länge du är medveten om det är det dock ett fäste vi gärna använder.

Positivt

  • Mycket praktisk bilhållare för telefoner med Magsafe-magneter
  • Laddningspucken kan användas även hemma
  • Lågt pris med tanke på allt som ingår i paketet

Negativt

  • Ingen riktig Magsafe-laddare, endast 7,5 watt
  • Blockerar ett ventilations-utblås
  • För 12 Pro Max gäller det att ventilationsgallret är rejält

Paketet innehåller en Snap+ wireless charger (cirka 400 kronor), en usb-c-billaddare för cigguttaget (cirka 100 kronor), en bilhållare (finns även som enbart magnetfäste för cirka 250 kronor) och en magnetring för icke-magsafe-mobiler (cirka 180 kronor). Vilket gör paketpriset väldigt fördelaktigt.

Design och konstruktion

Själva mobilhållaren fästs i bilens ventilationsgaller. Den har helt enkelt en fjädrande klämma som du klämmer fast i ett av gallrets kryss. Hela konstruktionen är i plast, där själva fästet är i hårdplast medan hållaren är mer flexibel. Där ska du kunna pressa in laddningspucken, så det är faktiskt praktiskt. Hållaren sitter hårt fast i gallret, men hur stabil hela konstruktionen är beror på hur gediget eller vekt ditt ventilationsgaller är.

I kontrast är laddningspucken gedigen och känns påkostad att den snudd på överträffar Apples. Metallhöljet gör att den känns förtroendeingivande och vikten gör att den håller sig på plats. Framsidan har en gummiliknande yta så att den inte repar telefonen.

mophie snap+ wireless vent mount
Foto: ZaggKlämma för ventilationsgaller på ena sidan och Magsafe-magneter på andra

Funktioner och finesser

Det är enkelt att klämma dit laddningspucken i hållaren och den sitter sedan väl på plats. Bra för bilhållaren, men lite meckigt om du tänkt sig ta med laddningspucken från bilen. Någon form av snabbkoppling hade varit praktiskt.

Mellan hållaren och fästet sitter en kulled så att du kan vinkla telefonen som du vill. Naturligtvis kan du även ha mobilen i porträtt- eller landskapsläge. Det är inga problem att sätta dit mobilen, vinkla den och ta loss den från fästet med en hand.

mophie snap+ wireless vent mount
Foto: ZaggEnkel att hantera, även med en hand

Prestanda och användarupplevelse

Så hur snabbt laddar egentligen Snap+ wireless vent mount? Det vore ju lätt att tro att det är en Magsafe-laddare och därmed kan leverera 15 watt till en Iphone 12. Det står ju trots allt ”magsafe compatible”, ”magsafe adapter included” samt ”15W wireless fast charge” på kartongen. Men det finns faktiskt ingen officiell ”Made for Magsafe” logga, och i det finstilta står det ”upp till 15 watt för Android-enheter, upp till 7,5 watt för ios-enheter”.

mophie snap wireless vent mount
Foto: Jonas EkelundNär är Magsafe inte Magsafe? När den saknar certifierings-logotypen.

Vi uppmätte att laddningspucken drog 10 watt från nätadaptern både när vi använde en Iphone 12 och en Samsung Galaxy Note 20. Men det är nog rimligt att det uppstår förluster så att telefonen bara mottar 7,5 watt. Oavsett är det långt från de 15 watt som det är rimligt att anta från förpackningens formuleringar.

Specifikationer

Tillverkare: Zagg
Testad: Juli 2021
Laddkontakt: Usb-c
Laddningseffekt: Upp till 15 watt
Systemkrav: Mobil som stöder QI-laddning
Mått: 6 x 6 x 5 centimeter
Vikt: 73 gram
Rek. pris: 55 euro
Pris: 515 kronor hos Amazon Sverige


Bygg din egen Magsafe

mophie snap+ wireless vent mount
Foto: ZaggKlistra på en magnetring på andra mobiler

Om du inte har en Iphone 12 ingår det en magnetisk ring ”Mophie Snap adapter” du kan klistra på din QI-kompatibla mobiltelefon för att Magsafe-laddpucken ska hamna på rätt ställe för att ladda mobilen. Det fungerade faktiskt helt okej för att vi skulle kunna använda en Iphone 11 med Magsafe-tillbehör!

Betyg: 4 av 5