Genom att använda Touch ID eller Face ID inbyggt i skärmen kan Apple göra sig av med den numera ikoniska flärpen i skärmens överkant, detta skriver 9to5mac. Apple har säkrat ett patent som beskriver hur båda formerna av biometrisk autentisering kan bäddas in i displayen.

I sin patentansökan förklarar Apple den nuvarande Iphone-designen har sensorn bredvid displayen istället för att vara del av den:

”En bildsensor är oftast placerad under ett skyddande lager bredvid skärmen. Som sådan kräver den en konventionell elektronisk anordning som innefattar såväl skärm som avbildningssensor, vanligast ett skyddande hölje som sträcker sig över skärmen för att reservera utrymme för att rymma bildsensorn. Denna konventionella konstruktion ökar storleken på området som omger skärmen, samtidigt som den ger en oönskad ökad storlek och volym av själva telefonen.”

Patentets fokuserar på en inbäddad bildsensor i skärmen för att läsa av fingeravtryck - det vill säga inbäddat Touch ID.

I sin patentansökan skriver Apple att samma tillvägagångssätt kan användas för andra former av biometrisk identifiering, inklusive Face ID.

Om Apple arbetar på detta är det inte otippat att Face ID även kommer att implementeras på Mac.