Jonathan (efternamn okänt) som driver Youtube-kanalen Megalag har gjort ett par videor som visar ett intressant experiment med Apples prylhittarbricka Airtag.

Den första släpptes 2 juni, några veckor efter att han hade skickat tre brickor: En till Tim Cook, en till Elon Musk och en till tyska ambassaden i Nordkorea. Det senare eftersom han bor i Tyskland och ville testa om brickan alls kunde spåras i Nordkorea, och helt enkelt behövde en adress att skicka den till som kanske skulle ta emot den.

Ingen av brickorna var ännu framme när den videon publicerades, men för ett par dagar sedan släppte han en uppdatering där vi får reda på vad som hände med brickorna.

Brickan till Nordkorea (och ytterligare en han skickade när DHL verkade ha slarvat bort den första) kom aldrig fram, eftersom landet hade stängt all flygtrafik in i landet på grund av covid-19. Brickan till Elon Musk kom fram till Space X men efter några veckor skickades den till återvinning.

Men brickan till Tim Cook kom fram till Apples högkvarter och efter sex veckor var den plötsligt tillbaka i Tyskland och kom fram nästa dag. Med brickan kom ett brev från en av Tim Cooks vd-assistenter, som tackade för brevet och hoppades att han skulle ha glädje av sin Airtag även efter dess långväga resa.

Jonathan noterar också att Apples känsla för detaljer även gäller kontorsmateriel: brevet han fick var utskrivet på särskilt brevpapper med rundade hörn.