I syfte att minska antalet buggar gjorde Apple det nyligen möjligt för registrerade utvecklare att testa förhandsversioner av mjukvaran för Airpods, Airpods Pro och Airpods Max.

Nu uppmärksammar Macrumors att det finns flera efterlängtade nyheter i den senaste betaversionen för Airpods Pro, däribland möjligheten att höja volymen enbart för konversationer.

Bland övriga nyheter kan nämnas stöd för rumsligt ljud i Facetime och förbättrad brusreducering. För att dessa funktioner ska fungera krävs IOS 15.

Tyvärr är det minst sagt besvärligt att installera förhandsversionerna i dagsläget, något som framgår med all önskvärd tydlighet av Macrumors instruktioner.

Det bör påpekas att det inte går att nedgradera till en tidigare version vid behov. Dessutom finns det en risk att hörlurarna slutar fungera helt och hållet, så om du är nyfiken på att bli betatestare bör du vara medveten om riskerna.

Skarpa versioner av mjukvaran installeras för övrigt automatiskt. Vill du kontrollera vilken version som är installerad beger du dig till Inställningar -> Allmänt -> Om -> Airpods på din Iphone, Ipad eller Ipod Touch.