Till vardags kanske du har ett läckert Milanese Loop-armband och till festen ett klassiskt elegant läderarmband. Men ska det utsättas för svett på träningsrundan, väta på stranden eller riskera att repas, då vill du nog ha något tåligare. På semestern skulle vi absolut satsa på silikonarmband, eventuellt med extra skydd. Här är 10 tuffa armband vi hittat. Priserna är för 42/44 mm-storleken.

Apple Sololoop
Foto: Apple Sololoop

Apple Sololoop
Apples nya silikonarmband avskaffar det jobbiga spännet och är i stället aningen töjbart. Nackdelen är att du behöver mäta handleden då det finns i nio olika storlekar. Det finns i pistage, cantaloupe, tomalesblå, fjärilsblå, plommon, djupblå marin, kumquat, ingefära, cyperngrön, citrusrosa, vit, svart, och som här i Product Red. I den sistnämnda färgen ingår en donation till kampen mot covid-19.

Pris: 495 kronor hos Apple

Catalyst Waterproof Case
Foto: Catalyst Waterproof Case

Catalyst Waterproof Case

Apple Watch 6 är visserligen vattentät ned till 50 meter men om du inte litar på det, eller om du verkligen ska dyka djupt, då är räddningen Catalyst skal och armband. Det ger dig fullt ip68-skydd ned till 100 meters djup och fallskydd från två meters höjd. Trots det funkar på något sätt det mesta, med undantag för ekg-mätningen. Du kan även byta armband om du känner för det.

Pris: 699 kronor hos iphonebutiken

Devia Sport Series
Foto: Devia Sport Series

Devia Sport Series

Gillar du designen på Apples sportband, men inte priset, då kan du kika på kanadensiska Devias variant. Det har inte bara samma stil utan samma material, nämligen fluorelastomer. Det gör armbandet tåligt men ändå mjukt och skönt. Det finns i beige, blå, brun, midnattsblå, mörkgrå, orange, rosa, röd, svart eller vit.

Pris: 299 kronor hos iphonebutiken

Nike Sportband
Foto: NikeNike Sportband

Nike Sportband

Ska du träna med klockan på kan det bli svettigt med ett vanligt silikonarmband. Då är nog Nikes sportarmband ett bättre val med sina ventilationshål. Det har dessutom läckrare färgkombinationer med namn som hasta/light silver, chlorine blue/green glow (varning för 80-tals blå-grön), ironstone/svart, spruce aura/vapor green, pure platinum/black och anthracite/black.

Pris: 495 kronor hos Apple

Nomad Rugged Strap
Foto: Nomad Rugged Strap

Nomad Rugged Strap

Nomad gör tuffa prylar för krävande kunder och deras klockarmband är inget undantag. Det är gjort av samma fluorelastomer som används i bilindustrin och tål därmed att utsättas för höga temperaturer, solblekning, kemikalier och oljor. Spännet är av formgjutet rostfritt stål som kan fås i svart eller silverfärg.

Pris: 716 kronor hos Amazon Sverige

Puro Icon Silicone Band
Foto: Puro Icon Silicone Band

Puro Icon Silicone Band

Ett annat alternativ till silikonarmband är Puros variant som ska vara lättare att anpassa till din handled. I paketet följer det nämligen med både armband i small/medium och medium/large-storlek. Det finns i färger som sägs vara matchade mot färgerna på klockan, som duvblå, ljusblå, ljusgrå, ljusrosa, marinblå, mörkblå, orange, röd, svart och vit.

Pris: 299 kronor hos iphonebutiken

Spigen Rugged Armor Pro
Foto: Spigen Rugged Armor Pro

Spigen Rugged Armor Pro

Ett till kombinerat armband och skal för dig som brottas med björnar dagligen. Varför skulle du annars behöva ett skal som har ”rustning” i namnet och som har kolfiber-detaljer? Det har upphöjda kanter för att skydda skärmen mot repor och stöt-absorberande sidor. Det finns i svart, grått och, naturligtvis, militärgrönt.

Pris: 241 kronor hos Amazon Sverige

Trolsk Texture Armband
Foto: Trolsk Texture Armband

Trolsk Texture Armband

De flesta andra silikonarmband är visserligen färgglada men släta och enfärgade. Trolsk har åtminstone lagt på ett geometriskt mönster på sitt, som gör det lite intressantare att titta på. Men varför i hela friden har de inte fler färger än Shrek-grön? Det passar till allt från Series 6 och SE och bakåt, samt finns för båda klockstorlekarna.

Pris: 229 kronor hos iphonebutiken

Twelvesouth Action Sleeve 2
Foto: Twelvesouth Action Sleeve 2

Twelvesouth Action Sleeve 2

Har du ett jobb med farliga maskiner kan du inte kan riskera att fastna med ett klockarmband. Eller så riskerar det att skada någon som under kampsport. Då kan det vara idé att flytta klockan till överarmen i stället, vilket faktiskt gör att du kan fortsätta att mäta många av dina resultat. Action Sleeve är ett tufft tygarmband med kardborrband för att passa just din arm.

Pris: 416 kronor hos Amazon Sverige

Urban Armor Gear Civilian Silicone Strap
Foto: Urban Armor GearCivilian Silicone Strap

Urban Armor Gear Civilian Silicone Strap

Äntligen någon mer som vågar avvika från det enfärgade silikonträsket. UAG kör med tvåtonade armband och har en mönstrad insida som ska låta huden andas. Dessutom är armbandet antibakteriellt. Armbandet är gjort för tuffa tag och har ett spänne i rostfritt stål. Tycker du färgen på bilden är för äventyrlig finns en säkrare svart/orange kombination.

Pris: 335 kronor hos Amazon Sverige