2018 införde Instagram en funktion som visar ett meddelande när du har skrollat hela vägen till slutet av nya inlägg från konton du följer. Förra året började det Facebook-ägda företaget visa förslag på innehåll från konton du inte följer efter det meddelandet, och nu ska det testa att mixa in sådana förslag i själva flödet, rapporterar Tech Crunch.

Funktionen kommer börja testas i IOS-versionen under veckan och består dels av de rekommenderade inläggen, dels inställningar för vilka sorters inlägg du är intresserad av (katter, kläder, makeup, et cetera).

Det senare verkar vara till för att se till att funktionen inte upplevs som irriterande när den visar ointressanta inlägg. Om du till exempel följer någon som både gör inlägg om sin trädgård och sina hundar men du bara är intresserad av trädgården kan du stänga av hundinlägg bland appens förslag.

Användare kommer även kunna stänga av funktionen tillfälligt en månad, men någon permanent avstängning är det åtminstone i nuvarande form inte tal om. Instagram kommer inleda testet bland ett litet antal användare i engelskspråkiga länder innan testet rullas ut till fler konton och regioner.