Uppdatering (2021-07-22):
Apple Insider skriver att Apple nu har bekräftat att nätverksbuggen som avaktiverade wifi på IOS-enheter nu är åtgärdad med uppdateringen IOS 14.7 samt IpadOS 14.7. Utöver ovan nämnda bugg kommer även andra fel att åtgärdas, bland annat i Webkit.

Uppdatering (2021-07-10):

Enligt Macrumors har den omtalade wifi-buggen i Iphone åtgärdats i den senaste betaversionen av IOS 14.7, något som lär glädja oroliga användare.

Den skarpa versionen av IOS 14.7 kommer skickas ut till allmänheten någon gång i juli, så det är bara att försöka undvika trädlösa nätverk med konstiga namn till dess.

Läs mer: Ytterligare ssid-namn upptäckta som kan inaktivera din Iphones wifi

Tidigare (2021-06-20):

Om du får för dig att skriva in följande teckenkombination kan du få rejäla problem med wifi på din Iphone eller Ipad: “%p%s%s%s%s%n”.

Problemet uppstår om du skriver in teckenkombinationen som ett nätverksnamn i nätverksinställningarna, rapporterar 9 to 5 Mac, efter att säkerhetsforskaren Carl Schou delat upptäcken på Twitter.

Teckenkombinationen stänger av alla nätverkskombinationer på Iphone och gör att även saker som Airdrop slutar fungera. Problemet beror troligen på att %-tecknet används för andra funktioner än namn i många programmeringsspråk.

Läs också! Därför kan Iphone få en helt ny wifi-standard (802.11ay)

Felet kvarstår även efter omstart, så vi avråder från att testa buggen. Några bestående skador sker inte, men det krävs att alla nätverksinställningar nollställs för att få bukt med problemet.