Apple var väldigt tyst om kontroverserna kring App Store på WWDC. Genom att hålla tyst och försöka skapa lite positiv publicitet verkar företaget hoppas att stormen ska dra förbi.

En del av den publiciteten kommer via en ny serie intervjuer som Apples mjukvarudirektör Craig Federighi har gjort med åtta youtubare. Företaget valde bort de mest kända Apple-kanalerna som MKBHD och Everything Apple Pro, till föremån för några lite mindre men uppgående stjärnor.

Förutom några amerikanska youtubare, varav en som driver en kanal på spanska, har Craig Federighi även pratat med en fransk, en kinesisk och en mexikansk kanal.

Intervjuerna är runt fem minuter långa och innehåller inte direkt några överraskningar. Det är uppenbart att Apple har fått godkänna alla ämnen i förväg och förmodligen även de färdigklippta videorna. De bör alltså inte ses som journalistik, men om du tycker det är kul med lite mer personliga samtal med Apple-höjdare kan du ta en titt videorna. 9 to 5 Mac har samlat ihop en komplett lista här.