Inför WWDC 2020 var många av nyheterna i IOS 14 redan kända, inte minst eftersom en tidig alfaversion av systemet läckte ut på nätet i sin helhet. I år hade betydligt färre detaljer om de nya systemen läckt ut från Cupertino, och 9 to 5 Mac tror sig ha en förklaring till Apples förbättrade hemlighetsmakeri.

I betaversionen av IOS 15 som har släppts till utvecklare har sajten nämligen upptäckt att varje ny funktion är försedd med en unik identifikationssträng eller flagga. Dessa kan Apple använda för att slå av och på individuella funktioner för enskilda byggen av systemet.

Olika utvecklare med ansvar inom olika områden kan på det här sättet ges tillgång till en testversion av systemet som enbart innehåller de kommande nya funktioner som den personen jobbar med. Utvecklarna av nya väderappen behöver till exempel knappast testa eller känna till nyheterna i Facetime.

Genom att begränsa antalet personer som har tillgång till hela systemet till en liten grupp testare och några högre uppsatta chefer minskar risken att nyheter läcker till pressen.