Icloud har i alla år haft abonnemang på ytterligare lagringsutrymme utöver de fem gigabyte som är gratis. De senaste åren har Apple även lagt till möjligheten att lagra inspelningar från övervakningskameror med Homekit Secure Video, men snart utökas abonnemangen rejält.

I höst byter abonnemangen namn till Icloud Plus och får flera nya funktioner.

Icloud Private Relay är en funktion som är ett slags moderniserad webbproxy. När den är aktiv skickas din webbtrafik krypterat via två separata servrar, med målet att hindra någon enskild server att veta både vem du är och vad du är ute efter.

Dölj min e-postadress genererar slumpmässiga alias som skickas mejl till din vanliga inkorg, men gör att du slipper ge ifrån dig din riktiga adress. Du kan senare radera en adress för att slippa ta emot nya mejl på den.

Apple utökar också antalet kameror du kan använda med Homekit Secure Video. Det framkommer inte helt tydligt hur många det innebär, men under eventet antydda Apple att det kommer bli en kamera om du abonnerar på 50 GB utrymme, upp till fem kameror om du abonnerar på 200 GB utrymme och ett obegränsat antal om du har 2 TB utrymme.

Priserna ändras inte.